Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Manlig strippshow på Attendo Cares julfest

När personalen på Attendo Cares äldreboende Nissastrand hade julfest svarade en manlig strippa för underhållningen. – Sådant hör inte hemma på en julfest, menar några anställda.

En kort tid efter personalfesten lades ett antal bilder ut på internet, där strippan på flera av fotografierna syns dansa med rumpan bar framför bland andra äldreboendechefen.

– Vi hade inget med strippan att göra, säger Ana Maria Chrysoulakis, chef för äldreboendet.

Hur reagerade du?

– Det som inträffade är beklagligt, säger hon.

Du är ansvarig för verksamheten på Nissastrand. Sa du vad du tyckte på julfesten eller försökte du avbryta showen?

– Nej, jag var lite chockad. Där sitter man och plötsligt dyker det upp en strippa; det var pinsamt, säger Ana Maria Chrysoulakis.

Det finns flera ur personalen, som vill vara anonyma, som är starkt kritiska till situationen på Nissastrand och stripteaseunderhållningen.

– Jag tycker inte det är något som hör hemma på en julfest, speciellt inte när man jobbar med vård och omsorg, säger en anställd.

Attendo bekostade julfesten och en av företagets leverantörer såg till att den överenskomna underhållningen ordnades fram.

– Det var inte meningen att det skulle bli på det här sättet, utan det var tänkt som en överraskning; en kul grej jag kom överens om med personalen som anordnade julfesten, säger krögaren.

Ett sjuttiotal medarbetare deltog i tillställningen, som anordnades av en personalgrupp på äldreboendet.

Efter sillen, grönkålen och skinkan dök den manliga strippan upp och utförde sin lättklädda show.

– Var ligger etiken och moralen hos arbetsledare och personal? Säkert kan det vara en kul grej och smaken är som baken – men som anställd vill man inte se strippor och fylleri utan koncentrera sig på att ge de gamla en bra vård, säger en anställd som reagerat.

När Attendo Cares regionchef underrättades togs bilderna omedelbart bort från bland annat Facebook.

På Nissastrand, som Attendo Care driver sedan november 2002, finns ett 90-tal anställda och det bor ett 70-tal personer på äldreboendet.

På företagets hemsida skriver Attendo: ”En god omvårdnad skapas i första hand av medarbetarna. Därför är vårt mål att forma en positiv arbetsplats med professionella medarbetare, som har möjlighet att växa och utvecklas i sitt arbete”.

I en enkät som undersökningsföretaget Synovate gjort, på uppdrag av Attendo Care, får också Nissastrand högt betyg: 93 procent av alla boende och deras närstående är mycket nöjda med vården och omsorgen.

Undersökningen som presenterades förra året visar på förbättringar på flera områden sedan förra brukarundersökningen för snart två år sedan.

Det tidigare vårdbiträdet, som jobbat för Attendo i flera år, håller med om att vården av de gamla på det stora hela fungerar bra på Nissastrand.

– Men det är också viktigt att personalen mår bra, annars går det ut över vårdtagarna.

 

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!