Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Jag tycker att man engagerar sig i politiken för att lyssna på väljarna och försöka åstadkomma de förändringar som de efterfrågar. Om man bara är ute efter pengarna och att gagna sig själv är man fel ute”, säger Ann-Charlott Mankell (HFH). Bild: Roger Larsson
”Jag tycker att man engagerar sig i politiken för att lyssna på väljarna och försöka åstadkomma de förändringar som de efterfrågar. Om man bara är ute efter pengarna och att gagna sig själv är man fel ute”, säger Ann-Charlott Mankell (HFH). Bild: Roger Larsson

Mankell pekar på djupa ideologiska skillnader

Ann-Charlott Mankell, som fick ihop fyra mandat för sitt nystartade Hjärta för Halmstad, tycker det är konstigt att S och M ska regera tillsammans ”trots att de ideologiskt står så långt ifrån varandra”.
– Tydligen var makt och pengar så viktigt att Moderaterna sålde bort posten som kommunstyrelsens ordförande, säger hon och tillägger att Stefan Pålsson (S) inte höll vad han lovat henne.

Trots att det gått ett par dagar sedan koalitionen mellan Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna – som parterna valt att kalla ”Ansvar för Halmstad” – presenterades verkar det inte som att Ann-Charlott Mankell (HFH) hunnit smälta nyheten.

– Jag har funderat jättemycket på vad de inblandade partierna sagt fram till nu och kan fortfarande inte förstå hur de får ihop det, säger hon.

– Stefan har hela tiden skyllt allt dåligt på Alliansen och alltid sagt att ”det är borgarnas fel”. Samtidigt har Moderaterna tryckt på hur viktigt det är med valfrihet inom skola och vård. Så jag fattar inte hur de ska kunna bortse från dessa djupa ideologiska skillnader.

– Fast nu läste jag att S tydligen sväljer att LOV:en, Lagen om valfrihetssystem, inom äldreomsorgen och för hemtjänsten behålls – så i slutänden är det tydligen makten som är viktigare än ideologin, menar Mankell.

Känner du dig lurad av den valtekniska samverkan som i förra veckan presenterades mellan ditt parti, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Halmstads lokala parti?

– Ingenting förvånar mig längre, men jag tycker det är synd att samverkan inte blev av eftersom vi hade en bra deal.

Har du bara blivit utnyttjad som en bricka i spelet?

– På ett sätt kanske, men samtidigt tycker jag att man engagerar sig i politiken för att lyssna på väljarna och försöka åstadkomma de förändringar som de efterfrågar. Om man bara är ute efter pengarna och att gagna sig själv är man fel ute.

Att ringa klockan elva på lördagsförmiddagen och berätta att de snart ska ha en presskonferens är enligt mig inte att uppfylla det löftet.

Det låter som att du är besviken på Socialdemokraternas Stefan Pålsson, stämmer det?

– När vi förhandlade frågade jag honom rakt på sak vad som händer ifall de andra partiernas SD-uppgörelse spricker och M kommer tillbaka till förhandlingsbordet. Då svarade Stefan att han i så fall skulle informera oss andra i god tid – men att ringa klockan elva på lördagsförmiddagen och berätta att de snart ska ha en presskonferens är enligt mig inte att uppfylla det löftet.

Hur ser du på att partiet du förra året lämnade, Moderaterna, nu ändå får sitta kvar och styra Halmstad?

– De borde skämmas. De rycker på axlarna åt att de gjorde ett skitdåligt val. Och till råga på allt säljer de bort posten som kommunstyrelsens ordförande till sossarna – det är ju historiskt. Uppenbarligen är det så viktigt för M att få makt och pengar.

LÄS OCKSÅ: Moderater ondgör sig över Mankell

LÄS OCKSÅ: Fem oppositionspartier går samman för att få majoritet

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!