Många bränder under kort tid – polis inkopplad

Under söndagseftermiddagen och kvällen fick räddningstjänsten åka på sammanlagt sju utryckningar i samma område.

ANNONS
|

Det första larmet kom 14.12, då en mindre brand brutit ut nära Vallåsskolan. Samma scenario utspelade sig kort därefter vid Sannarpsgymnasiet, på andra sidan E6:an. Efter ytterligare en och en halv timme brann det i en skogsdunge nära gymnasieskolan. Strax därefter blossade det upp på Strandvallen på två olika ställen, med kort mellanrum.

Sedan brann det längs staketet vid E6:an i höjd med Sannarpsgymnasiet.

- Vi är på plats med två enheter och har styrkor på båda sidorna av motorvägen. Prognosen är att vi kommer att hålla på i en halvtimme till, säger Niklas Rosenberg, inre befäl på räddningstjänsten.

ANNONS

Samtliga bränder betecknas som gräsbränder, alltså utomhus. De fem första var av mindre omfattning och kunde släckas snabbt.

- Antagligen är det någon som har tuttat på, det verkar osannolikt att det skulle vara sex bränder på så kort tid utan hjälp av mänsklig hand, säger Niklas Rosenberg.

Polisen kopplades in och cirkulerade i området några timmar för att hämta in eventuella vittnesuppgifter i området, men fick inte med sig något av värde.

- Vi är med och biträder räddningstjänsten. Än så länge har vi inte hittat några vittnen, säger Göran Karlbom, vakthavande befäl hos polisen.

Vid 18.20 på söndagskvällen kom ännu ett larm om mindre gräsbrand, vid busshållplatsen vid Arena hotell nära motorvägen, även den branden var lättsläckt.

ANNONS