Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Man togs på bar gärning – döms för inbrott

36-åringen hade nyligen släppts från ett avtjänat fängelsestraff då han bröt sig in hos ett fastighetsbolag och greps på bar gärning. Nu hamnar han bakom lås och bom igen.

Klockan var närmare halv tre på natten den 19 mars då väktare och polis larmades till ett fastighetsbolag på Larsfridsvägen i Halmstad. En 36-årig man hade då krossat ett glasparti vid entrédörren och tagit sig in i lokalen. Mannen greps på plats och hade då inte hunnit stjäla något.

Tros att lokalen ska ha innehållit en hel del värdefulla föremål såsom konst och elektronik så säger mannen i förhör att han bara ville kolla på en grej i lokalen och att han inte hade som avsikt att stjäla något.

Tingsrätten anser att mannen inte har lämnat någon rimlig förklaring till varför han bröt sig in i lokalerna om han inte tänkte stjäla något, utan han döms nu för försök till stöld.

36-åringen var nyligen frigiven från ett fängelsestraff. I januari i år, under tiden som han avtjänade sitt tidigare straff, slog han sönder en tv, en telefon och en stol på Salbergaanstalten i Sala. Därför döms han nu även för skadegörelse.

Mannen döms till nu till två månader i fängelse. Dessutom förklaras tre månader av hans villkorliga medgivna frihet förverkad. Han ska därför sitta i fängelse i totalt fem månader, om han inte blir villkorlig frigiven igen.

36-åringen ska även betala skadestånd på 60 101 kronor till Länsförsäkringar, 9 500 kronor för självrisken till fastighetsbolaget samt 4 755 kronor till Kriminalvården för skadegörelsen på Salbergaanstalten.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här