Man tog sig in i Rådhuset - ”Vet inte vad han hade för mål”

Sent igår kväll, klockan 23.02, greps en man efter att ha lyckats ta sig in i Rådhuset i Halmstad. Mannen, i 35-årsåldern, hade krossat en ruta för att ta sig in.

ANNONS
|

– Väktare kunde gripa honom i anslutning till larmet, sade Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, tidigt på onsdagsmorgonen.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.
Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson. Bild: Polisen

Vad mannen, som är i 35-årsåldern, hade för avsikt eller mål med att ta sig in i Rådhuset var initialt oklart. Han tog sig in genom att krossa ett fönster intill cafeterian och hann inte långt innan han stoppades av väktarna.

– Vad han hade för mål kommer möjligtvis fram under förhören. Mannen misstänktes inledningsvis för skadegörelse, men eftersom att han dessutom hade tagit sig in i lokalerna utökades misstankarna till att inkludera även inbrottsförsök, sade Fuxborg under morgonen.

Förhördes under dagen

Mannen kunde efter gripandet köras till polisstationen där förhör påbörjades direkt. Vid 12-tiden meddelade krimjouren i Halmstad att mannen redan i början av förhören erkänt att han var skyldig. Han är misstänkt för försök till stöld genom inbrott, men han har under förhören inte kunnat förklara exakt vad han hade för avsikt att stjäla.

ANNONS
ANNONS