Man tog bil på bilfirma

Mannen tog andras bilar och körde sönder dem om man får tro åtalet med 29 åtalspunkter på mindre än ett år.

ANNONS
|

19-åringen har haft ett intensivt år om man får tro de brottsmisstankar som riktas mot honom.29 punkter innehåller den stämningsansökan som under måndagenlämnades in till Halmstads tingsrätt.

Brotten är spridda över landet och över året. 19-åringenåtalas attha misshandlat personal på ungdomshem där han vårdats i mars i år. Därefter fortsätter våren och sommaren med narkotikabrott, misshandel och beslag av knivar.19-åringen erkänner för polisen att han alltid bär kniv.

Under sensommaren misstänks han ha lurat till sig och tagittre bilar och använt dem, trots att han saknar körkort. Två av bilarna försvann från privatpersoner och en från en bilfirma där 19-åringen åtalas för att hasagt att hanskulle provköra och sedanaldrig kommit tillbaka. Skadorna på två av bilarna har i efterhand kostat cirka 40 000 att åtgärda.

ANNONS

I ett fall greps mannen tillsammans med en annan person efter att de flytt i hög fart från polisen och kraschat genom ett stängsel in på en industrifastighet på Stålverksgatan. Vem som körde är svårt att reda ut eftersom de båda hävdade att de suttit bakom ratten.

19-åringen nekar till merparten av brotten och sitter sedan den förste oktober häktad efter att han stoppades narkotikapåverkad i en stulen bil i Halmstad.

I det fallet säger han sig ha fått låna bilen av en person vars namn han inte vill uppge.

ANNONS