Man skar sönder polisbilens däck med kniv

En man i 60-årsåldern skar för två år sedan sönder däcket på en polisbil. Nu åtalas han för skadegörelse och krävs på dryga 2 500 kronor i skadestånd av polisen.

ANNONS
|

Händelsen inträffade för nästan precis två år sedan i maj 2018 på Stora Torg i Halmstad. Polispatrullen stod och pratade med ett par personer när en annan man uppmärksammade polisen på den nu åtalade mannen. Vittnet hade då sett mannen använda en kniv för att skära sönder däcket på en polisbil.

Mannen har erkänt gärningen, som han nu åtalas för, och polisen har ett skadeståndskrav för att ersätta skadorna. Enligt polisen kostade däcket 1 746 kronor och arbetet för att byta det 681 kronor, vilket ger ett skadeståndskrav på 2 427 kronor.

60-åringen står även åtalad för ett fall av olaga hot och ett fall av hot mot tjänsteman. Det olaga hotet inträffade vid sjukhuset i Halmstad, där mannen ska ha slagit i motorhuven av en ambulans för att sedan uttala ”jag ska döda dig” till ambulanspersonal.

ANNONS

Beträffande hot mot tjänsteman ska mannen ha lämnat ett flera minuter långt röstmeddelande till sin handläggare på Frivården, där han har uttryckt ett flertal hot. Bland annat har mannen sagt ”jag ska piska skiten av dig”, ”jag ska skjuta dig i huvudet” samt kallat handläggaren flera nedvärderande saker.

Mannen har dessutom vid två andra tillfällen blivit påkommen av polisen medan han var beväpnad med kniv, något han också åtalas för. Han åtalas även för en punkt ringa narkotikabrott.

ANNONS