Man shoppade i nära och käras namn

22-åringen använde släkt och vänners identiteter för att köpa pizza, kläder och telefoner. Nu åtalas han för flera fall av bedrägeri.

ANNONS
|

22-åringens pappa berättar i förhör att han märkte att hans körkort saknades under några dagar. Flera månader senare kom en påminnelse med en räkning på 4 500 kronor från ett klädföretag.

Telefonen som sonen köpte i hans namn visste han inte om förrän räkningarna gick till kronofogden eftersom sonen, som hade tillgång till hans lägenhet, plockade undan räkningarna.

En ung kvinna som blev bästa vän med 22-åringen har en liknande berättelse. Hennes id-kort saknades under några dagar.

Vännen hade hennes extranyckel och hon misstänker att han har gömt undan räkningar och påminnelser.

När hon insåg att han hade köpt bredband, resor, telefoner, kläder och hämtmat i hennes namn så var totalsumman uppe i 20 000 kronor, enligt bedrägeriåtalet som i veckan lämnades in vid Halmstads tingsrätt.

ANNONS

En kvinna som lät 22-åringen bo hos henne när han inte hade någonstans att ta vägen har anmält att han tog två mobiltelefoner med sig från hennes hem.

I det fallet nekar han och hänvisar till en skuld som hon hade till honom.

I övrigt medger han att han har handlat i andra personers namn. I vissa fall säger han att de har vetat om det i andra fall inte. Brotten ska ha skett från2014fram till början av året.

Vad gäller klädräkningen på 4 500 kronor så säger 22-åringen i polisförhöratt han hade betalat om han hade pengar, vilket han inte har.

ANNONS