Man rånad och slagen – fördes till sjukhus

En man fördes till sjukhus efter att ha blivit rånad på torsdagskvällen.

ANNONS
LocationNyhem||

Vid 23-tiden på torsdagskvällen blev en 20-årig man rånad på Margaretagatan på Nyhem. Två för honom okända män ska ha tagit kontakt med honom och sedan rånat honom på kontanter.

– Han har en skada i ansiktet efter att ha blivit slagen av rånarna, säger Christina Lundin, chef för utredningsjouren i Halland.

Polisen har ännu inga spår efter rånarna och signalementet som offret lämnade vid det första förhöret är inte jättebra. Rånarna beskrivs vara i 20-25-årsåldern, mörkt klädda. Den ena beskrivs vara cirka 190 centimeter lång och den andra cirka 175 centimeter lång.

Den rånade mannen fördes till sjukhus för omplåstring av skadan i ansiktet. Han har inte ådragit sig några allvarliga skador.

ANNONS

Rånet var det andra på mindre än 24 timmar. Vid klockan ett, natten till torsdagen, blev en annan man knivrånad vid Kungsgatan i centrala Halmstad. Vid det rånet beskrivs rånarna vara i 20-25-årsåldern och båda två cirka 180 centimeter långa. Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan rånen.

– Åldern stämmer på ett ungefär och i båda fallen hade de mörka kläder, men det har de flesta unga män. Vi har inte riktigt några bra signalement, men vi ska hålla ytterligare förhör med mannen som rånades på Nyhem för att se om han kan lämna bättre signalement så här dagen efter. Ofta är man lite chockad direkt efter vilket kan ställa till det, säger Christina Lundin.

– Naturligtvis är det allvarligt med två rån så tätt inpå varandra, så vi kan inte utesluta att det finns ett samband.

ANNONS