Patrick Holmgrens cykel stulen hemifrån. Fyra dagar senare mötte han den med en cyklist på vid resecentrum.
Patrick Holmgrens cykel stulen hemifrån. Fyra dagar senare mötte han den med en cyklist på vid resecentrum. Bild: Privat

Man på stulen cykel rullade förbi ägaren

När Patrick Holmgren var på väg till resecentrum för att fylla på sitt resekort möttes han plötsligt av en man med semi-flint cyklande på Patricks cykel.

ANNONS
|

Historien tar sin början på fredagsförmiddagen, för en vecka sedan, då Patrick Holmgren, 51, enligt egen utsago, ställer sin cykel olåst utanför sitt hem, på Enslövsvägen i Halmstad, medan han går in för att hämta något. När han kommer ut igen, efter ett par minuter, är cykeln borta.

Fyra dagar senare, på tisdagsmorgonen, är Patrick på väg till resecentrum för att fylla på sitt resekort – som han nu kanske behöver mer än vanligt. När han går på bron över Laholmsvägen möts han av en flintskallig man med tonsur som kommer cyklande på vad Holmgren menar är hans cykel. Mannen är kraftig, klädd i svart och bedöms vara i 55-årsåldern.

ANNONS

– Jag gick åt det ena hållet och han cyklade åt det andra. Jag blev överrumplad så jag hann inte stanna honom, säger Patrick Holmgren.

Han berättar att mannen cyklade vidare och svängde vänster in mot centrum. Då ringer Patrick Holmgren polisen och bad dem att skicka en patrull.

– De säger då att det måste finnas en polisanmälan för att kunna skicka en patrull.

Patrick Holmgren springer först efter mannen på hans cykel, men hinner inte ikapp. Han går sedan in mot centrum för att leta efter sin cykel. När han senare återvänder till resecentrum möts han av två cyklande poliser som han pratar med.

Sedan mötet på bron har Patrick Holmgren inte sett sin cykel, men den är nu polisanmäld stulen. Huruvida mannen som enligt Holmgren cyklade på hans cykel också har stulit den är inte bekräftat.

LÄS MER:Cyklister trötta på stölder vid tågstationen

LÄS MER:Cykelstöld från fritidstomt under dagtid

LÄS MER:Misstänkt cykeltjuv greps på bar gärning

ANNONS