Genrebild.
Genrebild. Bild: Johan Nilsson/TT och HP/arkiv

Man misstänks ha bundit och våldtagit kvinna

Den 19-årige mannen tvingade med en kvinna på en riktig skräckfärd. Han misstänks för att ha bundit hennes händer med buntband, slagit henne och därefter tvingat till sig oralsex. Nu åtalas han för våldtäkt.

ANNONS
|

Det var i början av mars som 19-åringen tvingade kvinnan att följa med honom i hans bil. Mot hennes vilja körde han till en avskild plats vid Östra stranden. Där ska han ha bundit hennes händer med buntband och försökt tvinga till sig koden till hennes mobiltelefonen.

Kvinnan vägrade initialt att uppge koden, varpå han slog och sparkade henne i huvudet ett flertal gånger. Han ska därefter ha hållit en kniv mot hennes ansikte och hotat henne. Då lämnade hon över mobiltelefonen och koden, varpå han gick igenom hennes telefon. Skräckfärden var dock inte över där. Mannen ska därefter ha skurit av buntbanden innan han tvingade till sig oralsex av kvinnan.

ANNONS

Mannen och kvinnan ska ha varit närstående på något vis och händelsen på Östra stranden var inte första gången som han misstänks ha varit våldsam mot henne.

Han misstänks även för grov fridskränkning för ett antal händelser som inträffat mellan augusti 2020 och mars 2021. Vid ett tillfälle ska han ha hotat att döda henne. Vid ett annat tillfälle ska han ha skrikit att han ska ”fucka” henne och förstöra hennes mobiltelefon. Han misstänks även för att vid flera tillfällen ha hotat att döda eller skada hennes familjemedlemmar samt vänner.

I november 2020 misstänks han för att ha tagit tag i hennes hår, slagit henne och tagit strupgrepp vid en strand i Halmstad.

Han misstänks även för att ha spionerat på henne i hennes hem. Under två månaders tid ska han, med hjälp av en webbkamera, ha filmat och tagit bilder på henne när hon var naken i sitt hem.

19-åringen åtalas nu vid Halmstads tingsrätt för våldtäkt, grovt olaga tvång, olaga frihetsberövande samt grov fridskränkning. Mannen förnekar samtliga brott.

ANNONS