Man löpte amok på Österskans

Polisen fick larm om en man som löpte amok vid Österskans i Halmstad och slog förbipasserande. Nu åtalas en 26-åring för flera fall av misshandel.

ANNONS
|

Strax före midnatt den 10 september blev personer som befann sig i närheten av busshållplatsen vid Österskans vittnen till en ovanlig händelse.

En ung man kom av bussen och misshandlade en medresenär med knytnävsslag. Han slog till synes oprovocerat på personer som råkade finnas i närheten.

En kvinna råkade ut för en hoppspark kombinerat med ett slag i ansiktet och ytterligare en kvinna som satt och väntade på bussen blev sparkad på revbenen.

Mannen ska även ha sprungit efter en cyklist och enligt vittnen var han uppjagad, aggressiv och utåtagerande.

När polisen kom flydde mannen in bakom 035-huset. Patrullen tog upp jakten och kunde gripa hon om efter en språngmarsch i området runt Viktoriagatan.

ANNONS

Den 26-åring som nu åtalas för tre fall av misshandel säger sig inte komma ihåg händelsen och om han har gjort det här så ångrar han det.

Mannen åtalas också för narkotikabrott efter att prover visat spår av cannabis. I det fallet nekar han och säger att han rökt cannabis i Danmark.

ANNONS