Man knivhotade bekant och ångrar ingenting

Efter att ha knivhotat sin bekant ångrar den misstänkte ingenting. Skulle han få chansen skulle han göra det igen, säger han i förhör. Inte ens ett kontaktförbud skulle stoppa honom – ”jag kommer fullfölja det jag påbörjat”, varnar han.

ANNONS
|

Offret säger att den misstänkte ”inte mår bra” och att han fått för sig att allt dåligt som hänt honom är offrets fel. Han vet inte annars varför den misstänkte skulle hota honom till livet. Men att han gjort precis det, det är offret säker på.

Det var tidigare i september och offret befann sig inne i lokalerna till en förening de båda bekanta varit aktiva i när den misstänkte dök upp utanför. Han var beväpnad med kniv. Den misstänkte ska ha ropat offrets namn och uttalat hot med innebörden att han ville döda offret.

Åklagaren menar att detta är bevis nog för att slå fast att offret haft anledning att känna ”allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet”, och att man därför kan döma den misstänkte för grovt olaga hot.

ANNONS

Den misstänkte förnekar inte anklagelserna. Han säger att han skulle göra om det om han fick chansen. När han ställs för frågan hur han skulle agera om det upprättades ett kontaktförbud mellan offret och den misstänkte svarar han: ”Jag kommer fortsätta kontakta honom och fortsätta det jag påbörjat”.

I samband med brottet slog den misstänkte sönder ett fönster på dörren till lokalerna med hjälp av sin kniv. Han åtalas därför också för skadegörelse.

ANNONS