Man kastades ut från krog – hotade vakter

Den berusade mannen kastades ut från restaurangen där han dansat på bordet och svingat en stol över huvudet. När vakterna förde honom ut ur lokalen gjorde han motstånd och uttalade flera hot. Nu döms han för flera brott.

ANNONS
|

Händelserna utspelade sig på en restaurang i Halmstad under hösten förra året.

Mannen, som är i 30-årsåldern, blev berusad och fick en tillsägelse av vakten att lugna ner sig.

Enligt vakten hoppade mannen kort därefter upp på ett bord och började dansa, vilket restaurangen tillåter. Men han började också ”skojbråka” med några andra gäster, varpå han fick ytterligare en tillsägelse.

När mannen därefter svingade en stol över huvudet beslutade vakten att avlägsna honom från lokalen.

En kollega anslöt och hjälpte till att leda ut mannen som började kränga sig, skrika okvädningsord och uttala flera hot.

ANNONS

Enligt vakterna sa mannen att han hade ett vapen på sig. Det visade sig dock inte stämma när de visiterade honom. Han sa också ”jag ska döda dig” till båda vakterna.

Till sist kallades polis till platsen.

Mannen, som är bosatt i Hylte kommun, döms nu för våldsamt motstånd, förolämpning och hot mot tjänsteman. Tingsrätten bestämde straffet till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst.

Mannen ska också betala skadestånd på sammanlagt 15 000 kronor till vakterna.

Den dömde nekar till brott. Han menar att han fick ont och blev arg när vakterna ledde ut honom och att hans intention inte var att hota någon utan att det han sa var mer som en försvarsmekanism. Han nekar också till att ha sagt att han hade ett vapen på sig.

Men tingsrätten ser ingen anledning att betvivla vakternas uppgifter. Deras redogörelser för händelseförloppet är samstämmiga, detaljerade och ”framstår som självupplevda”, skriver rätten.

ANNONS