Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Bengt Christian
Bild: Bengt Christian

Man körde i 139km/h – skyller på förväxling

En man stannades i mitten av maj av civila trafikpoliser efter att ha kört i 139km/timmen, trots att högsta tillåtna hastigheten var 100 km/timmen. Mannen hävdar att polisen har förväxlat honom med någon annan.

Mannen som är boende i Malmö var på väg hem när en civil polisbil stannade honom på E6 utanför Halmstad. Mannen, som är i 25-årsåldern, uppmättes att ha kört i 139km/timmen på en väg med hastighetsbegränsningen 100km/timmen. Till sitt försvar menar mannen att polisen vinkade in två bilar och sedan har förväxlat honom med den andra bilen, som då skulle ha kört för fort. Han hävdar att han inte översteg 110km/timmen vid tillfället.

De två trafikpoliserna som utförde mätningen har båda lämnat in sina vittnesmål från tillfället. Det menar att det fanns inga tveksamheter angående mätningen och att de inte utförde någon annan mätning samtidigt.

”Mot denna bakgrund finns ingen anledning att betvivla mätningens riktighet och att förväxlingsrisk mellan det fordon som mannan framförde och något annat fordon har varit utesluten”, meddelar Halmstads tingsrätt.

Mannen döms till brott mot trafikförordningen och ska betala böter om 4000 kronor.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här