Bild: Jan Stohr
Bild: Jan Stohr

Man hittades död – polis utreder mord

Polisen arbetar för fullt med att säkra spår i området där en man hittats död i skogen kring Marbäck.

ANNONS
|

Film: Jari Välitalo

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord.

– Omständigheterna kring fyndplatsen och den avlidne personen är sådana attvi misstänker mord, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Enligt obekräftade uppgifter till HP har mannen blivit skjuten.

Det var strax före klockan tio på tisdagsförmiddagen som en förbipasserande privatperson larmade polis efter att ha upptäckt en livlös, ännu oidentifierad,man i skogen i Marbäck. Kroppen hittades cirka 75 meter in på enskogsväg i anslutning till väg25. Området är ett populärt område för friluftsentusiaster men kroppen hittades intill en enslig skogsväg dit det går att köra bil.

Ett område på cirka 100 meter har spärrats av för teknisk undersökning omkring kroppen. Sex polisbilar finns på plats och poliserna söker av området med hundar. Polisen har även under förmiddagen haft en helikopter på plats för att fotografera och säkerställa översiktsbilder av platsen. Man söker under eftermiddagen efter föremål som kan ha kastats eller lämnats kvar vid platsen.

ANNONS

Det är i nuläget oklart hur länge kroppen har legat i terrängen innan upptäckten, och polisen vill ännu inte kommentera om mannen haft några synliga skador på kroppen.

ANNONS