En man misstänkt för olaga hot efter att ha viftat med en soft airgun
Genrebild. Den misstänkta mannen greps i närheten av fotbollsplanen under onsdagskvällen. Bild: Johan Nilsson/TT

Man gripen efter hot med soft airgun

En man utrustad med en soft airgun-pistol och kniv misstänks för olaga hot efter en händelse på onsdagskvällen. Han greps av polis i närheten av en fotbollsplan efter att ha skrämt en grupp kubbspelare.

ANNONS
|

Sent på onsdagskvällen larmades polisen till en fotbollsplan på Rotorp där ett sällskap spelade kubb. De hade slagit larm efter att ha mött en okänd person med vad de trodde var en pistol.

– Det kom fram en okänd person som av okänd anledning tog fram en pistol som han viftade med. De uppfattade att han gjorde en mantelrörelse (vapenterm som innebär att göra pistolen skjutklar, reds. anm.), då blir man klart lite rädd och kan känna sig hotad, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polisen fick tydliga uppgifter om mannens signalement och kunde snabbt hitta en misstänkt person i närområdet.

ANNONS

– Patrullen hittade en man som stämde väl överens med signalementet och påträffades en kniv samt en soft airgun. De kan vara lika ett riktigt vapen vilket gör det lite lurigt, säger Fuxborg.

Mannen, som är i 25-årsåldern, greps och fördes till polisstationen för utredning. Han är nu misstänkt för olaga hot, sällskapet på sex personer är målsägande

ANNONS