Man frihetsberövad och anhållen misstänkt för knivskärningen i Halmstad

På söndagseftermiddagen bekräftade polisen att en person är frihetsberövad och anhållen – och som på sannolika skäl misstänks för försök till mord efter knivskärningen på Östergårdsskolan på lördagen.

ANNONS
|

Två män i övre tonåren utsattes för en knivskärning på Östergårdsskolan i Halmstad på lördagsmorgonen. Den ena knivhöggs allvarligt i magen och fick opereras. Två personer sågs springa från platsen i samband med händelsen.

Tidigare på söndagen hade polisen fått in namn på de två personer som misstänks för knivskärningen. På eftermiddagen bekräftade Marie Nilvé, förundersökningsledare på krimjouren i Halland, att en man är anhållen misstänkt för försök till mord.

Läs mer: Polisen har fått fram namn på misstänkta för knivskärningen

– Vi har en frihetsberövad som är anhållen misstänkt för försök till mord. Och så har vi en som är på fri fot, så vi letar efter en person till, säger Nilvé.

ANNONS

Vilken är misstankegraden?

– Det är på sannolika skäl som ett anhållande sker på.

Kan ni säga något om den anhållne?

– Det är en man, mer kan jag inte uttala mig om. Rent informationsmässigt har vi inte så mycket mer information som vi kan dela med oss av just nu. Vi letar efter en person till. Av den anledningen är utredningen i ett kritiskt läge.

Har ni anledning att tro att personen på fri fot kan gripas och anhållas i närtid?

– Det är ett av de tvångsmedlen som vi jobbar aktivt med, säger Marie Nilvé.

Strax efter klockan 19 på söndagskvällen var läget oförändrat.

– Vi har inte fått några sådana resultat som gör att vi kan lämna information till media. Tyvärr har jag ingen förhoppning att vi får det under kvällen heller, men hoppas att utredningen går framåt, säger Marie Nilvé.

Men ni letar fortfarande efter den andra personen som är misstänkt?

–Ja, det gör vi.

ANNONS