Den äldre mannen tröttnade på att pojkarna sprang i bastun och gick för långt. Nu döms han för olaga hot och misshandel. Arkivbild: TT
Den äldre mannen tröttnade på att pojkarna sprang i bastun och gick för långt. Nu döms han för olaga hot och misshandel. Arkivbild: TT

Man döms för våld mot pojkar som stimmade i bastu

Den äldre mannen tröttnade på att pojkarna sprang i bastun och gick för långt. Nu döms han för olaga hot och misshandel.

ANNONS
|

Det var i somras som pojkarna i lägre tonåren besökte badet i Halmstad. Mannen, som är i 75-årsåldern,satt i bastun och upplevde att pojkarna sprang ut och in och öppnade dörren.

En av pojkarna började springa mellan duscharna och bastun och spotta vatten på bastuaggregatet.

Detta gjorde mannen så irriterad att han hotade att sätta pojken på aggregatet, tog hårt om hans arm för att sedan slå en annan framskyndande pojke i ansiktet.

Mannen menar att han blev provocerad och att han tog tag i pojken för att stoppa honom. Angående slaget mot den framskyndande kamraten nekar han och säger att det inte var med mening utan handen åkte upp reflexmässigt.

ANNONS

Tingsrätten bedömer det som rimligt att mannen var irriterad, men hans uttalande gick för långt. Han döms därför för olaga hot.

Även kringmisshandeln finns det ingen anledning att ifrågasätta pojkarnas uppgifter menar tingsrätten, som dömer mannen för misshandel i två fall.

Mannen får betala cirka 14 000 kronor fördelat på 80 dagsböter och lika mycket totalt i skadestånd till pojkarna.

ANNONS