En man döms till dagsböter efter att ha skickat hotfulla sms till sina barns mamma.
Bilden är ett montage. Den 41-åriga mannen döms för olaga hot efter att ha skickat sms till sitt ex. Bild: Fredrik Sandberg

Man döms för hotfulla sms till exet

Den 41-åriga mannen menar att de sms han skickade med texterna ”I get you all motherfuckers” och ”fuck him up” inte var hot. Halmstads tingsrätt har en annan uppfattningen och dömer nu mannen för olaga hot.

ANNONS
|

De sms som spelar huvudrollen i domen skickades av 41-åringen till hans ex som också är mamma till hans barn. Paret hade gjort slut några månader tidigare och exet hade träffat en ny man.

En kväll i januari pratade det före detta paret i telefon och enligt kvinnan var mannen så otrevlig att hon avslutade samtalet. Innan dess hann mannen säga att deras gemensamma barn var det enda som hindrade honom från att skära halsen av henne.

Direkt efter samtalet började han skicka sms. Det stod att ”One of these days I will be really fed up, and will drive up and fuck him up” (översättning: en dag kommer jag få nog och köra dit och förstöra homom) och ”I get you all don’t worry I get you all motherfuckers” (översättning: oroa er inte, jag kommer ta er alla). Exet blev rädd och tolkade sms:en som att han hotade både henne, barnen och hennes nya pojkvän.

ANNONS

41-åringen erkänner att det är han som skickat meddelandena men förklarar att de var ett uttryck för hans frustration och att det inte var menat som ett hot. Därför nekar han till brott.

Halmstads tingsrätt bedömer det annorlunda och konstaterar att hans avsikt saknar betydelse för bedömningen av åtalet. Det som framkom under rättegången visar att han förstått att exet skulle kunna uppfatta sms:en som brottsliga gärningar. Därför döms mannen för två fall av olaga hot eftersom det riktats mot både kvinnan och hennes nya partner. Samtidigt döms han också för ett fall av rattfylleri.

Straffet blir 140 dagsböter om 450 kronor.

ANNONS