Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Man blir av med bil och sprit

Den 32-åring som körde rattfull med bilen full av smuggelsprit döms nu till tio månaders fängelse – och blir av med både bil och sprit.

Vid en rutinkontroll i början av augusti vid Spånstad i Halmstad stoppades en större skåpbil som visade sig vara fullastad med alkohol.

I förarsätet satt en onykter man med ölburkar runt sig, som erkände att han hade druckit under resan från Polen till Ystad. Man hittade även falska registreringsskyltar och kunde koppla både bilen och dess förare till tidigare smuggling. 32-åringen dömdes förra året för att ha smugglat cigaretter till Norge.

Mannen hade motsvarande 1,5 promille alkohol i blodet när han stoppades i Halmstad. Under rättegången nekade han till anklagelsen om grov smuggling och sade sig inte veta att mängden alkohol var så stor att den måste anmälas för tullen, grovt rattfylleri däremot erkände han.

32-åringen döms till 10 månaders fängelse för grovt rattfylleri och grov smuggling. Han sitter häktad och ska fortsätta sitta häktad tills domen har vunnit laga kraft.
 
Tingsrätten bedömer inte att mannen hade uppsåt att köra olovligt. Han hade behövt lastbilskort för att få köra den tunga skåpbil som han färdades i, men han sade sig inte veta om det och frias på den punkten.

Skåpbilen var lastad med över 1000 spritflaskor och 8600 ölburkar, enligt tingsrättens beslut så blir ägaren av med både bilen och spriten, som tas i beslag.
 
32-åringen har inga invändningar mot det då han menar att varken bilen eller alkoholen är hans. Han fick ett uppdrag att köra mot betalning och tog det, för att kunna försörja sin familj.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!