Man åtalas för systematiska våldtäkter mot barn

En 50-årig Halmstadbo åtalas för att systematiskt under flera års tid ha utsatt en flicka för grova våldtäkter. HP har tidigare skrivit om utredningen där övergrepp ska ha filmats och åklagaren väntade in i det sista på besked om huruvida raderade filer skulle kunna återskapas av polisens tekniker.

ANNONS
|

Sedan mitten av augusti har utredningen pågått och den nu åtalade 50-åringen har suttit häktad. Han åtalas nu för grov våldtäkt mot barn.

Mannen misstänks för att vid ett ”mycket stort antal tillfällen”mellan 2013 och 2015 ha våldfört sig på en flicka yngre än 15 år.

Enligt åklagarens beskrivning av gärningen har han systematiskt begått sexuella övergrepp, under en lång tid, mot en flicka som har befunnit sig i beroendeställning.

När HP skrev om utredningen i mitten av september väntade åklagaren besked om huruvida raderade filer skulle kunna återskapas på en telefon och en klocka med inspelningsfunktion, så kallad smartwatch.

ANNONS

– Det finns uppgifter om att övergrepp ska ha spelats in och det är det vi utreder nu, berättade åklagare Sonja Pettersson Wallin för HP i september, utan att då veta om filerna fanns eller skulle kunna återskapas.

I bevisningen som presenterades när åtalet lämnades in till Halmstads tingsrätt i går finns fotografier, men även utskrifter av en Facebookchatt samt journalutdrag.

Det finns även en lång rad vittnen. Bland annat läkare som undersökt flickan och närstående som hon har anförtrott sig till.

50-åringen nekar till alla anklagelser.

Rättegången är inplanerad under sex dagar i oktober med start nästa vecka.

HP söker åklagare Sonja Pettersson Wallin.

ANNONS