Mannen som syns till höger i bild var bland annat inne på Åhléns under sin stöldturné i centrala Halmstad.
Mannen som syns till höger i bild var bland annat inne på Åhléns under sin stöldturné i centrala Halmstad. Bild: Polisens förundersökningsprotokoll

Man åtalas efter stöldturné i centrala Halmstad

På bara ett par timmar drabbades tre butiker i centrala Halmstad av stölder där saker till ett värde av totalt 21 858 kronor stals. Nu åtalas en 47-årig Halmstadbo för stöldturnén.

ANNONS
|

Det var under en dag i början av mars i år som mannen gav sig ut på sin stöldturné. Han hade druckit öl och bestämde sig då, av oklar anledning, för att ge sig ut på en shoppingrunda, dock utan några intentioner att betala.

Mannen inledde med att gå till Åhléns där han plockade på sig en bestickförpackning och en deodorant till ett totalt värde av 2 589 kronor. Personalen noterade att han nästan trillade ner för rulltrappan och att han verkade onykter.

47-åringen fortsatte därefter till Clas Ohlson. Där stal han två rakapparater, en eltandborste och en tigersåg utan att upptäckas. Totalt var varorna värde 4 696 kronor.

ANNONS

Från Clas Ohlson var avståndet kort till Zoomzoom, tidigare Simsalabim. Där passade han på att smita bakom disken då det var mycket folk i butiken. Personalen såg honom och sa till honom att gå därifrån, men då hade han redan hunnit stjäla en kamera och ett objektiv. Totalt var utrustningen värd 14 573 kronor.

En ordningsvakt som hade uppmärksammats på det hela slog larm till en polispatrull som befann sig på Stora torg. Vakten lämnade ganska vaga signalement på den misstänkte gärningsmannen, men det dröjde ändå inte länge innan polisen kunde hitta honom då han stod intill kyrkan med ett antal andra personer.

När mannen kontrollerades hade han stöldgods i en bärkasse och i sin ryggsäck. Nu åtalas han för tre fall av stöld. Mannen kan varken erkänna eller förneka brott då han säger sig inte minnas något från händelserna.

ANNONS