Mamman har häktats för mordet

Efter snabbt initialt polisarbete har mamman kunnat häktas.

ANNONS
|

Halmstads tingsrätt har beslutat att mamman, som är i 30-årsåldern, ska häktas. Hon är på sannolika skäl misstänkt för mordet på sin fyraårige son. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden.

LÄS MER:Mamma anhållen – misstänkt för att ha mördat sin fyraåring

Häktningsförhandlingen hölls på tisdagsmorgonen. Mamman varken medger eller förnekar brottet.

– Hon medger att hon har brukat visst våld mot barnet, säger kammaråklagare Ann-Christin Claesson, som leder förundersökningen.

Åtal ska väckas senast inom fyra veckor. Normal åtalsfrist brukar vara två veckor, men man ser redan nu att den tiden inte är tillräcklig. Det är ännu inte beslutat, men enligt åklagaren är det aktuellt att göra en personutredning kring mammans hälsotillstånd.

ANNONS

– Utredningen har redan kommit så långt att det fanns tillräckliga skäl att begära henne häktad.

Var någon annan person närvarande i bostaden vid brottstillfället?

– Sådana saker vill jag inte gå in på. Utredningen pågår och det är en mängd olika saker som ska undersökas nu.

Mamman uppgavs under häktningsförhandlingen vara ostraffad tidigare.

– Nu väntar en mängd utredningsåtgärder, bland annat tekniska utredning, obduktion och en mängd förhör, fortsätter Ann-Christin Claesson.

Finns det några vittnen?

– En mängd personer ska höras, närmare än så vill jag inte gå in på det.

Mamman var tidigare folkbokförd i en annan svensk stad i norra delarna av landet. Hon har bott i Halmstad de senaste två åren. Enligt de handlingar som tingsrätten hade till hands vid häktningsförhandlingen är hon alltså inte tidigare dömd för någon brottslighet.

Byta miljö

Men enligt aftonbladet.se har hon dömts för våldsamt motstånd i samband med två polisingripanden mot henne, dels 2010, dels 2012.

– Hon flyttade till Halmstad för att komma ifrån den miljön. Hon har haft det tufft i livet. Det vi kunde se här var att hon var kärleksfull mot sin pojke och hon älskade till exempel att hämta och lämna honom på dagis och vara ute på lekplatser med honom, säger en av kvinnans vänner till Hallandsposten.

ANNONS
ANNONS