Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Många reaktioner på ständigt flyttande

Från sjukhuset till Nyhem och sen tillbaka igen. Flyttandet har väckt många reaktioner.

Många läsare reagerade, både i mejl och på insändarplats, efter beslutet att under sommaren flytta kvälls- och helgmottagningen från Nyhem till lokaler intill akuten. 

Detta eftersom mottagningen, då kallad jourcentral, faktiskt låg på sjukhuset fram till våren 2010.

Många anser att den aldrig borde ha flyttat till Nyhem. Andra menar att det fanns en anledning till att den flyttade och att den absolut inte ska tillbaka igen.

Det verkar finnas två läger i den här frågan, vad tror du att det beror på?

– Många har kommit till mig och bett om att vi inte ska förändra för det var så dåligt förr. Jag var inte själv med på den tiden men efter vad jag förstått fanns det inget större samarbete när det gällde att hänvisa patienterna rätt. Så jag förstår dem som säger att vi inte ska ha det som vi hade det då och det ska vi inte heller utan vi ska samarbeta mer, säger Tommy Rydfeldt (L), ordförande i driftnämnden närsjukvård.

Men det måste ha funnits en tanke med att flytta kvälls- och helgmottagningen till Nyhem?

– Jag har fått berättat för mig att anledningen var att det skulle bli lättare för folk att hitta rätt om verksamheterna inte låg på samma ställe. Det skulle bli tydligare att det var till närsjukvården man kom, säger Tommy Rydfeldt och tillägger:

– Det har alltid funnits en vårdideologi som går ut på att vi ska lära människor att gå till rätt vårdinstans. Men i 30 år har vi försökt styra patienten bort från akuten och ändå ökar besöken hela tiden. Många väljer att söka till akuten för att de tror att de ska få snabb hjälp och har man lindriga besvär är risken att man då får vänta länge.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här