Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Mässa sätt att knyta kontakter

På Gullbrannagården i Eldsberga kunde den som är hantverksintresserad fynda båda keramik, barnmössor och silversmycken i helgen. Men det fina vädret var dåligt för affärerna.

Det var andra sommaren i rad som man i slutet av veckan bjöd in till hantverksmässa på Gullbrannagården i Eldsberga. I dagarna tre kunde man köpa keramik, foton, hemmastickade vantar och halsdukar och andra verk. Mässan samlade totalt nio hantverkare från regionen men även från Småland, Göteborg och ända upp till Åkersberga norr om Stockholm.  

Keramiker Eva Stina Sturesson från Torekov är initiativtagare till hantverksmässan.

- Jag tyckte det var trevligt att göra något med andra hantverkare och så tyckte vi att det var en bra lokal att visa upp våra hantverk på, säger hon. 

Att mässan hölls just den här helgen beror på att det var en vecka med ganska blandat folk på den intilliggande campingen vilket skulle ge en bra blandning på kunder. Men den här lördagsförmiddagen skiner solen och det är ganska glest med besökare i lokalen. Hur mycket som säljs är ganska väderberoende berättar Eva Stina Sturesson. 

- Det är mest folk på kvällarna eller när det regnar, säger hon. 

Sommaren är inte heller den bästa säsongen för att sälja hantverk.

- Man ska inte räkna med att sälja som i en vecka i advent då många köper julklappar. Det här är ett sätt att knyta kontakter och marknadsföra sig, säger hon.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här