Män gripna efter stöldturné i natt – gjorde inbrott på skola

Både Vittraskolan och sjukhuset drabbades av de två männens nattliga stöldturné. Efter flera tips från allmänheten kunde polisen gripa männen under måndagsförmiddagen.

ANNONS
|

Under måndagsmorgonen larmades polisen sedan någon hade sett en man som gick inne på Vittraskolan med en vagn full med datorer och vita backar som han lade saker i. Ännu en man stod då utanför och höll vakt.

Polisen åkte till skolan, men männen hade försvunnit innan de kom fram. En patrull hittade dock vagnen och en av männen vid cykelvägen bakom skolan. Dessutom lyckades en hund spåra upp ytterligare stöldgods i närheten.

Den andre mannen var puts väck, men polisen fick samtidigt in tips från regementet om en misstänkt man som synts på en övervakningskamera. Mannen ska ha försvunnit mot ett industriområde.

ANNONS

Även allmänheten tipsade om en man som sprang inne på industriområdet och som sågs hoppa över ett stängsel mot en golfbana. Polisen följde efter och kunde till slut gripa mannen.

– Vi hade bra vittnesuppgifter som hjälpte oss på traven, så det är roligt att arbetet kan ske i samverkan. Både regementet och en vaken allmänhet har varit till stor hjälp, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson hos polisen i region väst.

Männen misstänks även för att ha gjort inbrott på en avdelning på sjukhuset tidigare under natten. I det fallet är det dock oklart om och vad som stulits.

De två männen är i 30- respektive 40-årsåldern. De misstänks nu för två fall av stöld genom inbrott.

ANNONS