Mästaren släppte loss den lilla bollens stora krafter

Om ett år spelas sista bollen i lag-VM i bordtennis i Halmstad. redan på torsdagen slog förre världsmästaren Jörgen Persson den första bollen för att sprida den lilla, lätta bollens storhet.

ANNONS
|

Bollen väger blyga 2,7 gram men är ändå en helt central tungviktare, både i Halmstad och i världen. Omvandlat till fotbollsspråk skulle exempelvis HalmstadBordtennisklubb ha med mer än hälften av spelarna i landslaget, vara representerat med både herr- och damlag i såväl Allsvenskan som Superettan och samtidigt bära stoltheten att ha fostrat flera världsmästare.

Men det går inte att vila på gamla framgångar. Därför är HBTK med och satsar med full kraft i konceptet Ping Pong Power, för att vara med och sprida intresset för sporten inför lag-VM i Halmstad. På planeringsstadiet var det länge sedan riktlinjerna drogs upp, men på torsdagen slogs startbollen för det handfasta arbetet med att bredda intresset för bordtennisen ännu mer.

ANNONS

Det skedde på platsen där allting började för Jörgen Persson, på Vallåsskolan, med alla elever samlade i gymnastiksalen.

– Pingisen kom tidigt i första hand för mig, före skolan till och med. Jag kommer ihåg hur vi spelade i skyddsrummet här nere och sedan gick jag till fritidsgården Kojan och fortsatte spela där. Jag fick framgångar rätt tidigt, berättar han och hyllar försöket att höja intresset för sporten:

– Pingis är ett lätt och smidigt sätt att umgås, sporten är bra för koncentrationen bland annat. Det är ett bra initiativ inför VM.

Thomas Buza, som arbetar med marknadsföring i VM-organisationen, har ambitionen att satsningen ska bli varaktig.

– Vi har fått 75 bordtennisbord som vi tänker placera ut i kommunen. Tio hamnar på Vallåsskolan till deras engagemang i Ping Pong Power. Resten ska vi fördela på olika platser i kommunen.

Konceptet Ping Pong Power ägs avDestination Halmstad och Svenska Bordtennisförbundet. Halmstad Bordtennisklubb är en av flera viktiga partners.

ANNONS