Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Radio Halmstad och Studiefrämjandet har sänt en lokal version av Musikhjälpen 2020.
Peter Lindqvist är även till vardags programledare på Radio Halmstad. Bild: Jari Välitalo

Lyckad radiosändning för allas rätt till vård

En vecka av dagliga radiosändningar fyllda av livemusik och tunga intervjuer har avslutats. Hittills har Radio Halmstad samlat in omkring 25 000 kronor till Musikhjälpen, men räknaren har inte stannat än.

Radio Halmstad i samarbete med Studiefrämjandet har under veckan sänt en lokal version av Sveriges Radios och SVTs Musikhjälpen från skyltfönstret i den gamla bokhandeln på Hantverksgatan. På söndagseftermiddagen avslutade programledaren Peter Lindqvist veckan tillsammans med dagens gästprogramledare Jonas Snäckmark och artisten Willman som spelade live.

– Veckan har varit helt fantastisk! Det har varit ett privilegium utan dess like att få stå och lyssna på så mycket bra livemusik, något som man inte varit så bortskämd med i år, säger Peter Lindqvist när HP når honom på söndagskvällen.

Pengarna ska gå till sjukvårdsprojekt

Dagarna har varit fyllda med livemusik från lokala artister som Amanda Aasa, Honeyburst, Laila Adèle och Christof Jeppsson. För att ta tillvara på årets tema i Musikhjälpen, ingen människa ska lämnas utan vård, har flera sakkunniga intervjuats under veckan. Samtidigt har pengar samlats in till ändamålet genom en digital bössa och flera auktioner.

– Trots allt svårt som vi har och fortfarande går igenom i år på både ett lokalt och globalt plan så är det fint att se att människor samlas, går ihop och gör sånt här tillsammans. Vi sluter upp och hjälper till för de som har det mycket värre. Det tar jag med mig.

Pengarna som samlas in skänks till originalupplagan av Musikhjälpen som sedan ska slussa pengarna vidare till internationella projekt som stärker hälso- och sjukvård runt om i världen.

Kommer det bli en lokal variant av Musikhjälpen även nästa år?

– Självklart kommer vi göra det då också, då kommer det bli bättre och ännu mer episkt, avslutar Peter Lindqvist.

Totalt har Musikhjälpen i år samlat in drygt 48 miljoner kronor.

LÄS MER: Radio Halmstad sänder ”Musikhjälpen”

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här