Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lv 6 drar in permissioner för värnpliktiga. Restriktionerna gäller till den 12 november, som tidigast. Bild: Benjamin Andreasson/HP Arkiv
Lv 6 drar in permissioner för värnpliktiga. Restriktionerna gäller till den 12 november, som tidigast. Bild: Benjamin Andreasson/HP Arkiv

Lv 6 drar in permissioner på grund av covid-19

I fredags beslutade Luftvärnsregementet att dra in alla permissioner för värnpliktiga. Restriktionerna gäller fram till den 12 november – som tidigast.
– Det här ska ses som en förebyggande åtgärd för att minska risken för att få in smitta, säger Jessica Krantz, kommunikationschef vid Lv 6.

För tillfället blir det vare sig helgpermissioner eller nattpermissioner för rekryterna på Lv 6. Bataljonschef Sofia Westermark och regementschef Anders Svensson har beslutat att införa skärpta restriktioner för de värnpliktiga på regementet.

Bakgrunden är den ökade smittspridningen av covid-19 runt om i landet. Beslutet fattades i fredags, berättar Jessica Krantz.

– Anledningen till att vi drog in permissionerna för värnpliktiga är Folkhälsomyndighetens ändrade rekommendationer. Det handlar om en förebyggande åtgärd för att undvika onödiga resor och för att säkerställa att utbildningen på Lv 6 kan fortsätta, säger hon.

Många av de totalt 300 värnpliktiga på Lv 6 kommer från olika delar av landet. De reser främst kollektivt för att ta sig till sina respektive hemorter under helger, förklarar Jessica Krantz.

Den indragna nattpermissionen innebär att värnpliktiga ska vara inne på regementet klockan 22.

– Restriktionerna gäller till och med den 12 november, som tidigast. Efter det får vi se hur det blir, det är ett osäkert läge i omvärlden, säger Krantz.

Enligt uppgifter till HP har det varit ett par fall av covid-19 på Luftvärnsregementet den senaste tiden. Beslutet om skärpta restriktioner har dock inget att göra med smittspridning på området, menar Jessica Krantz.

– Detta ska ses som en förebyggande åtgärd för att minska risken att få in smitta, säger Jessica Krantz.

Hur har smittspridningen sett ut på Lv 6?

– Jag har inte hela bilden, men det har funnits fall. Det är ingen omfattande smittspridning utan det handlar om enstaka fall, både bland rekryter och civilanställda, säger Krantz och tillägger att det inte har påverkat verksamheten nämnvärt.

Hur har de värnpliktiga mottagit restriktionerna?

– Reaktionerna har varit viss besvikelse men också förståelse.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här