Lokalt program för äldre gästas av Lena Hallengren

I måndagens avsnitt av radioprogrammet Radiokakan, som är ett initiativ från Halmstads kommun, kommer en välbekant röst höras. Socialminister Lena Hallengren (S) kommer bli intervjuad om ofrivillig ensamhet bland äldre, det som programmet försöker motverka.

ANNONS
|

Radioprogrammet, som leds av allkonstnärerna Peter Bengtsson och Maggan Ek, går nu in på sin fjärde vecka av sändningar. Programmet riktar sig mot den äldre befolkningen i Halmstads kommun och har som syfte att motverka ofrivillig ensamhet.

En viktig del av programmet är att bjuda in gäster för att prata om både det ena och det andra. I måndagens avsnitt kommer en röst höras som är väl förknippad med de återkommande pressträffarna om det svenska coronaläget, socialminister Lena Hallengren.

– Jag visste inte ens om vi skulle få ett svar så det är oerhört trevligt att hon vill medverka, säger Gabriela Arvidsson, myndighetschef på hemvårdsförvaltningen.

ANNONS

Eftersom projektet finansieras av ett stimulansmedel från Socialdepartementet tycker Gabriela Arvidsson att socialministern är en klockren gäst att bjuda in. Frågorna under intervjun kommer behandla kommunernas arbete med att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre och hur ministern ser på de statliga satsningarna som gjorts under pandemin och hur det kommer se ut i framtiden.

Gabriela Arvidsson har ingen statistik på hur många som lyssnat på programmet hittills men berättar att responsen de fått från de äldre varit mycket positiv.

– Förhoppningsvis blir detta något som äldre kan samlas runt, jag har hört att man lyssnar tillsammans på äldreboende, och så kanske barnbarnen kan hjälpa till att ratta in 88,6 eller visa hur man lyssnar på en podd i efterhand.

Programmet sänds på måndagar och torsdagar, mellan klockan 17 och 18, på Radio Halmstads frekvens 88,6 MHz. Programmen sänds från den tidigare bokhandeln på Brogatan. Det går även att lyssna i poddformat i efterhand genom Dramalogens hemsida.

LÄS MER:Radiokaka ska minska ensamheten bland äldre

ANNONS