Livsviktig träning när livräddare tävlade i Tylösand

På lördagen möttes livräddare från hela landet i Tylösand för en tävling där gemenskap och livsviktig kunskap stod i fokus.

ANNONS
|

Tävlingen Tylösandspokalen anordnas av livräddarna i Tylösand och riktar sig till livräddare i hela Sverige. Under lördagen deltog 24 lag bestående av alltifrån erfarna livräddare till nybörjare.

– Vi har några juniorer som har tränat i två veckor som är med och tävlar. Det är modigt, säger Patrik Svensson som ansvarar för Tylösandspokalen.

Tävlingen inleddes vid livräddarstationen i Tylösand där deltagarna fick ta sig igenom en sjukvårdsbana med olika iscensatta scenarier.

Vid en station fick Ellen Carlsson och Emil Carlsson från Skövde visa hur man utför hjärt- lungräddning på en docka.

– Det känns som att det gick bra men man börjar fundera efteråt om det var något man glömde, sade Ellen Carlsson när övningen var avslutad.

ANNONS

Under kvällen fortsätter tävlingen på Halmstad Arena Bad där deltagarna ska genomföra en så kallad lagkapp (stafett) i en simbassäng.

Tylösandspokalen har anordnats av livräddarna i Tylösand i över 30 år. Enligt Sophia Arslan, kommunikationsansvarig för livräddarna, finns det flera anledningar till varför tävlingen genomförs.

– Dels är det ett sätt att bibehålla gemenskapen bland livräddarna under vinterhalvåret och dels blir det ett tillfälle att öva för att hålla uppe de kunskaper man har, säger hon.

ANNONS