Livräddarna i Tylösand lär ha betydligt mer att göra den kommande helgen än när den här bilden togs i juni i år.
Livräddarna i Tylösand lär ha betydligt mer att göra den kommande helgen än när den här bilden togs i juni i år. Bild: Jari Välitalo

Livräddarna tillbaka i Tylösand – väntar sig uppåt 40 000 besökare

Egentligen avslutades livräddarsäsongen redan förra helgen. Men livräddarna i Tylösand gör comeback redan nu till helgen när det återigen väntas fint väder.

ANNONS
LocationTylösand||

Sommaren har inte riktigt lämnat oss. Helgen väntas bjuda på högsommarvärme, och med det lär det blir rusning till stränderna.

Livräddarna i Tylösand avslutade egentligen sin bevakningssäsong i söndags, men med anledning av de fina vädret kommer de finnas på plats även under den kommande helgen.

Läs mer: Så många parkeringsböter skrevs i Tylösand i helgen

– Vi kommer inte ha full bevakning, men så gott det går. De flesta av våra livräddare har redan åkt hem till jobb och skola, men vi håller öppet på Tylösand så gott vi kan, säger Louise Brädde, verksamhetskoordinator hos Livräddarna Tylösand.

ANNONS

Det var livräddarna själva som kom med initiativet att öppna upp igen.

– Det ska ju bli fint väder, så vi vill hjälpa till. Det var några av livräddarna som sa att då kommer vi ner och öppnar upp under lördag och söndag, säger Louise Brädde.

Läs mer: Förbud mot hundbad respekteras inte – skyltar flyttas

De kommer ha öppet vid de flesta bevakningsstationerna på Tylösand. I Villshärad kommer det dock förbli stängt.

Även om det inte lär bli ett nytt besöksrekord – säsongens rekord slogs förra helgen då 45 000 personer besökte stranden – så väntas det bli en hel del folk.

– Vi tror att det kan bli uppåt 30-40 000 personer. Nu när folk har börjat jobba igen så behöver de komma ut och koppla av lite grann på helgen.

ANNONS