Gå på museum, spela boule eller träna på ett utegym. Det är några billiga sommaraktiviteter du kan hitta på i Halmstad i sommar.
HP har listat 10 billiga sommaraktiviteter att roa sig med under semestern i Halmstad. Bild: Anders Andersson/Anders Wiklund/Lina Salomonsson

Lista: Billiga sommaraktiviteter i Halmstad

Ska du spendera hela sommaren i Halmstad är det bara att ta fram kalendern och böja fylla i, för här kommer listan med somriga och coronasäkra aktiviteter för en liten peng.

ANNONS
LocationHalmstad, Halmstad Arena IP, Andersberg, Fyllinge, Haverdal||

Det är lätt att pengarna böjar springa i väg när man hittar på roliga saker under semestern. När sommarmånaderna dessutom spenderas helt och håller på hemmaplan kanske man vill göra så många aktiviteter som möjligt för att få ut det mesta av semestern.

Därför har HP listat tio prisvärda sommaraktiviteter som kan göras runt om i Halmstad. Allt i listan kostar max 200 kronor per person, en del är helt gratis.

1.
Bild: Anders Wiklund/TT

Spela boule

0
Att spela boule är inte bara för pensionärer, det är trendigt! Eller har det hunnit bli otrendigt igen? Oavsett trendfaktor är det en enkel, kul och billig sällskapsaktivitet. Allt du behöver är en grusplan och bouleklot.
 
Var: Nästan överallt. I Halmstad finns omkring 20 boulebanor, vissa är markerade banor och andra är enkla grusytor.
Pris: Gratis att låna en bana, set med bouleklot finns att köpa från 150 kronor.
Väderförhållande: Gör sig bäst en ljummen dag med lite moln på himlen så du slipper få solen i ögonen.
2.
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Olofstorp djur och trädgård

0
På före detta stadsbondgården finns det fortfarande djur även om det inte längre är en bondgård. Hälsa på grisarna, fåren, kaninerna och deras smådjurskompisar eller ta bara en fika. Kaféet och butiken är öppna klockan 10-17 på onsdagar till söndagar.
 
Var: Olofstorp 446 i Fyllinge.
Pris: Gratis inträde!
Väderförhållande: Passa på när det är uppehåll och vindstilla så grisdoften inte blåser dig rakt i ansiktet.
3.
Bild: Roger Larsson

Utkikstornet på Galgberget

0
Promenera rakt upp för Galgberget till utkikstornet som finns på den högsta punkten. På vardagarna är det 13 meter höga tornet öppet mellan klockan 10 och 15. Ta spiraltrappan upp för att komma ut på utkiksplatsen och njut av att se Halmstad från ovan.
 
Var: Följ den långa trätrappan som börjar vid Bergsgatan eller ta bilen eller cykeln upp via Stendahlsvägen.
Pris: Gratis!
Väderförhållande: Bäst vid klart väder, då kan du se hela vägen till Bjärehalvön och Hallands Väderö.
4.
Bild: Nicklas Elmrin

Paddla kanot

0
Finns det något mer rofyllt än att sakta glida över det spegelblanka vattnet? Hyr en kanot och paddla i Nissan eller någon närliggande sjö. Är du lite modigare kanske du vågar dig ut i havet. Packa picknickkorgen väl och stanna för en fikapaus.
 
Var: Valfritt vattendrag.
Pris: Prova på att padda med Halmstad kanotklubb utan kostnad eller hyr en egen kanot av Halmstads kanotuthyrning för 400 kronor per dag (plats för 2 personer) och paddla på egen hand.
Väderförhållande: Medvind!
5.
Bild: Jonatan Gernes

Spela discgolf

0
Golf kan vara dyrt och platsar inte riktigt in på HPs lista över billiga sommaraktiviteter. Däremot har discgolf en given plats. Damma av frisbeen och bege dig mot närmsta discgolfbana. Passar lika bra som sommarlovsaktivitet med barnen som AW med kollegorna. Vill du ta tävlingen på allvar går det att ladda ner scorekort på Halmstads kommuns hemsida.
 
Var: Sannarps discgolfbana (18 hål) vid Frennarpsvägen eller discgolfbanan i Andersbergsparken (9 hål).
Pris: Fritt att använda banorna och discar kan man låna gratis av Fritidsbanken. Går också att köpa i sportbutiker.
Väderförhållande: Desto blåsigare desto svårare.
6.
Bild: Julia Paulsson

Lynga sanddyn

0
En av Skandinaviens högsta sanddyner finns i Haverdals naturreservat och är värd ett besök. Ta trappan upp till höjden på 36 meter över havet och njut av utsikten. När du ändå är i naturreservatet måste du passa på att vandra längs stigarna och leta efter korkeken.
 
Var: Haverdals naturreservat, leta upp Lynga parkering om du kommer med bil.
Pris: Helt gratis!
Väderförhållande: Skönt med friska vindar när du bestiger sandkullen, skulle det komma en regnskur kan du söka skydd bland träden.
7.
Bild: Lina Salomonsson

Träna på utegym

0
Om du har spenderat första halvan av sommaren i semesterläge kanske det börjar spritta i kroppen, ta ut energin på ett utegym. Runt om i Halmstad finns flera utegym som är fria för alla att använda. Ta med en kompis och en vattenflaska och lyft stockar tills svetten rinner.
 
Var: Runt om i hela kommunen. På Halmstads kommuns hemsida finns en karta över alla utegym.
Pris: Gratis!
Väderförhållande: Passa på en molnig dag när det inte är för varmt.
8.

Klättra klättervägg

0
Det är kanske nu du ska ta tillfället i akt och prova något nytt. Efter ett pass på utegymmet är det dags att visa vad dina uppumpade biceps går för när du tar dig an klätterväggen. Halmstad klätterklubb erbjuder prova på-kurs för nybörjare. Klättra tillsammans med familjen eller hela kompisgänget.
 
Var: Halmstad klätterklubb vid Slottsmöllan.
Pris: 200 kronor per person för 1-2 timmar.
Väderförhållande: Vad som helst, du håller till inomhus.
9.
Bild: Benjamin Andreasson

Prova skateboard

0
Har du provat att skrapa upp knäna någon gång? I Halmstad finns skatepark bland annat vid Halmstad Arena där både nybörjare och proffs får plats. Utöver skateboard är parken också öppen för kickbike-, inlines- och BMX-åkare på bestämda tider. Anläggningen är 2 000 kvadratmeter stor och har Sveriges största slutna bowl, på kvällstid är området upplyst.
 
Var: Stor skatepark vid Halmstad Arena men skateparker finns även vid Slottsmöllan och i Söndrum.
Pris: Fritt att skejta. Skatebord finns att låna på Fritidsbanken eller går att köpa begagnad till ett mindre pris.
Väderförhållande: Perfekt för en tråkig sommardag som inte bjuder på strandväder.
10.
Bild: Roger Larsson

Besök ett museum

0
Efter att du flängt runt på de sportiga utomhusaktiviteterna längre upp i listan är det dags för en lite lugnare utflykt. Välj själv om det är konst eller något annat som intresserar dig. För den sporttokige som inte fått nog finns det även ett idrottsmuseum på Halmstads Arena.
 
Var: Hallands konstmuseum, Mjellby konsmuseum, Friluftsmuseet Hallandsgården eller Halmstads Idrottsmuseum för att bara nämna några.
Pris: Fri entré på en del, ofta under 100 kronor för vuxna på övriga.
Väderförhållande: Ett måste under sommarens regnigaste dag.
ANNONS