Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Look like Linn. Jenny Pasma är en av dem som Linn Jeppsson har utbildat till franslärare och som nu håller i egna kurser. Här deltar Jenny i en vidareutbildning hos Linn i salongen i Halmstad.

Linns skönhetsskola går på export

Det som började med en salong hemma i källaren har utvecklats till en utbildningsverksamhet som spridit sig över hela landet. I dag finns Halmstadföretagaren Linn Jeppssons skönhetsskola på tolv orter och snart öppnar ytterligare tre, som blir de första utanför Sveriges gränser.

Tankarna på att bli egenföretagare började under föräldraledigheten då Linn Jeppsson, som alltid tyckt om att jobba med hår, åkte runt och fixade uppsättningar på vänner för att få lite egentid.

– När jag sedan skulle gå tillbaka till mitt jobb som säljare kände jag att ”nej, det är skönhet jag vill jobba med”. Då tänkte jag att jag skulle öppna en salong, säger Linn Jeppsson.

Och så blev det. Efter att ha gått kurser för att bli alltifrån fransstylist till nageltekniker startade hon 2013 upp sitt företag och drev en salong hemma i familjens källare.

Sedan dess har verksamheten vuxit och flyttat in i nya, större lokaler på Storgatan i Halmstad. Dessutom har den kommit att innefatta en egen produktlinje som säljs på nätet samt en skönhetsskola där Linn Jeppsson fokuserar på att utbilda franslärare och fransstylister.

– Vi har andra typer av utbildningar också men fransarna är min grej. Jag vill vara bäst på det jag gör och då gäller det att satsa allt på det, säger hon.

Flera av de elever som Linn Jeppsson utbildat till lärare har valt att öppna sina egna skolor under varumärket ”Look by Linn”. Förutom i Halmstad finns de i dag på elva andra orter och snart öppnar de första utomlands.

– Om några månader startar vi upp i Norge, Finland och på Malta. Det är jätteroligt. Jag trodde aldrig att det skulle bli så här stort, säger Linn Jeppsson.

I och med att verksamheten expanderat har hon nu kunnat ta ut lön och anställa två medarbetare som hjälper till. Men så har det inte alltid varit. De första åren skötte Linn Jeppsson allting själv och jobbade långa dagar, utan betalt.

Hon var medveten om att egenföretagande innebär mycket slit, men trots det tvekade hon inte på att satsa.

– När jag fick den där känslan att det här vill jag göra varje dag var det självklart. Min pappa var företagare och hade en bilverkstad, som var hans stora passion. På söndagarna brukade han säga ”nu var det skönt att vara ledig men nu vill jag komma tillbaka och jobba”. Jag har alltid fått höra att det ska vara kul att jobba och det tycker jag att det är i dag.

Flytten till lokalen på Storgatan ser Linn Jeppsson som en fullträff. Halmstads city har mycket att erbjuda, menar företagaren som inte tror att internethandel och externa köpcentrum kommer att knäcka stadskärnan.

– Jag är en sådan som gillar att strosa på stan och det kommer alltid finnas sådana som jag, säger Linn som överlag har positiva erfarenheter av att driva företag i Halmstad.

– Staden är väldigt social av sig. Man gillar att synas utåt och nätverka. Än har jag inte hunnit nätverka så mycket med andra företagare i Halmstad, men det vill jag absolut göra när jag får tid.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!