Linnea Sjödin.
Linnea Sjödin.

Linnea Sjödin kan få höjdarjobb i sommar

Linnea Sjödin, 23 år, är student på Högskolan i Halmstad och har gått vidare till topp åtta – av över 7 000 sökande – i Adeccos tävling där vinnaren får bli koncernchef en månad i sommar med en månadslön på 100 000 kronor.

ANNONS
|

Först och främst – hur känns det?

– Det känns fantastiskt roligt och jag är riktigt taggad. Det har varit över 7 000 sökande tror jag och nu är vi framme vid det sista momentet. Jag är väldigt ödmjuk mot mina konkurrenter, men jag kan tänka mig – utifrån vad jag har sett från föregående år och vad jag har träffat för människor runt om i landet – att det är sju riktigt skarpa personer som jag ställs mot.

Trodde du att du skulle gå såhär långt när du sökte?

– Jag har ju sökt eftersom jag tror att jag skulle passa väldigt bra och det är något jag velat hela tiden. Sedan är det klart att viljan till att gå vidare trappas upp när man får bekräftelse på att man gör något bra, så nu om någon gång känner jag att jag ska ta hem det.

ANNONS

Vad skulle det betyda för dig att vinna tävlingen och bli koncernchef i en månad för Adecco?

– Det hade varit så roligt. Jag tar examen från Högskolan som utvecklingsingenjör till sommaren och har sökt lite jobb, så det ligger rätt i tiden. Jag har gjort mycket inom ledarskap tidigare och det här är ett sätt att visa vad jag lärt mig, att få det på papper att jag kan. Det är också en jättemöjlighet att lära mig mycket.

Vad vill du jobba med?

– Det låter kanske klyschigt, men jag vill jobba med människor och ha ett varierande jobb. Jag gillar projektledning och logistik, så någonstans där vill man landa. Sedan går jag nog mer på vad företaget har för värderingar och kultur, snarare än vad de faktiskt gör. Jag kan sätta mig in i det mesta, så det är viktigare att hitta en arbetsplats med bra stämning och miljö.

Vad händer nu?

– Under fredagen är det deadline för oss kandidater att skicka in en video, text och bild till kampanjen, som sedan startar på sociala medier på tisdag. Sedan får folk rösta på vem av oss åtta som de tycker ska få jobbet. Sista momentet är i Stockholm 2-3 maj där koncernchefen utses.

ANNONS

Fotnot: Rekryteringen går ut på att hitta en ledartalang som studerar på högskola eller universitet och som får vikariera som koncernchef på Adecco med en månadslön på 100000 kronor. Tävlingen börjar med ett tre dagars ledarskapstest via en app i mobilen. Därifrån går ca 300 personer vidare till personlighetstester och djupintervjuer, innan topp 8 – där Linnea nu befinner sig – tas ut genom en omröstning på sociala medier.

ANNONS