Läcka på skola. En läckande vattenledning i betongplattan gör att ett 50-tal elever på Linehedsskolan från och med den 1 februari flyttas till Nyhemsskolan.
Läcka på skola. En läckande vattenledning i betongplattan gör att ett 50-tal elever på Linehedsskolan från och med den 1 februari flyttas till Nyhemsskolan.

Linehedsskolan evakueras efter läcka

Strax före jul slog personalen på Linehedsskolan larm om en vattenläcka i golvet. Ett 50-tal elever tvingas byta skola under tiden skadorna åtgärdas.

ANNONS
|

Skolan har under flera år renoverats i omgångar och just de drabbade salarna blev klara så sent som i höstas. Bland annat har det lagts nytt tak och kommunen har bytt ut ytterväggar, fönster, syllar samt delar av golven.

– Det var den nylagda mattan som började bubbla sig och strax före jul kontaktade personalen vaktmästaren, säger rektorn Darinka Ribic och fortsätter:

– Det är jobbigt när sådant här inträffar. Vi får försöka ställa om oss och anpassa undervisningen så gott det går.

På Linehedsskolan går runt 140 barn i åldrarna sex till nio år. En tredjedel av eleverna flyttas från och med den 1 februari över till Nyhemsskolan.

ANNONS

– Vi har en beredskap för att det blir hela terminen, säger Darinka Ribic.

Enligt Christer Knutsson, tillförordnad fastighetschef på kommunen, talar mycket för att det blir så.

– På något sätt har det inträffat ett läckage i en ledning och det står vatten i bottenplattan. Det kommer antagligen att ta hela våren att åtgärda.

Fastighetskontoret är redan igång med arbetet och har konstaterat att det inte är dagvatten eller värmesystemet som är orsaken.

– Det är vatten under tryck och handlar troligen om en vattenledning som gått sönder, säger Christer Knutsson.

För att reparera ledningarna måste betonggolvet i de drabbade salarna brytas upp. Hur mycket det kostar att åtgärda kan Christer Knutsson inte bedöma. Har det läckt ut vatten i isoleringen kan det dock resultera i ett omfattande arbete, men något mögel har hittills inte upptäckts.

– Är det bara betong blir det inte mögel, men det beror på vilka andra material som finns i bottenplattan.

ANNONS