Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Michael Ahlberg

Lindriga skador efter olyckan på Viktoriagatan

På lördagskvällen var två bilar inblandade i en våldsam krock på Viktoriagatan, och räddningstjänsten befarade allvarliga skador. Men samtliga inblandade ska ha klarat sig lindrigt undan, och en anmälan om misstänkt drograttfylleri har upprättats.

Larmet om olyckan kom strax innan klockan halv åtta på lördagskvällen, när två bilar varit med om en rejäl krock.

– Där är en personbil som har kört in i ett träd och sedan ska den andra bilen ha kört in i sidan på den andra, sa Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten Halmstad strax efter olyckan.

Tre personer var inblandade i olyckan, och först befarade räddningstjänsten allvarliga skador, och samtliga fördes till sjukhus.

Men under söndagen kunde Hallands sjukhus i Halmstad meddela att skadorna var mycket lindrigare än man tidigare trott.

Två utav personerna kunde skickas hem efter en undersökning, den ena oskadd och den andra med lättare hjärnskakning. Den tredje inblandade personen vårdades fortfarande på sjukhus under söndagen, med lindriga skelettskador.

Olyckan skapade stora problem i trafiken och både Viktoriagatan och Slottsbron spärrades av helt eller delvis under ungefär två timmar. Polisen fick under tiden lotsa bilister via andra vägar för att de skulle kunna ta sig fram.

Vad som har orsakat olyckan vet inte polisen ännu.

– Det kommer att skrivas en anmälan, och inledas en förundersökning om vårdslöshet i trafik. De två bilarna har tagits i beslag för teknisk undersökning, sa Magnus Nordqvist, vakthavande befäl på polisen Region Väst på lördagskvällen.

Under söndagen meddelar polisen även att man gjort en anmälan för misstänkt drograttfylleri.