Emilia Lindgren.
Emilia Lindgren.

Lindgren tar över CUF i Halland

En utbytestermin i USA under en hätsk valperiod fick Emilia Lindgren att engagera sig politiskt. Nu är 23-åringen ny ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i Halland.

ANNONS
|

Emilia Lindgren kommer ursprungligen från Fegen men sedan tre år tillbaka bor hon i Varberg.

Förra hösten var hon mitt inne i sina studier i företagsekonomi på Campus Varberg och gjorde en utbytestermin i USA, mitt under valet som slutade med att Donald Trump blev ny amerikansk president.

– Jag kände att det var dags att engagera sig, jag vill inte att det som hände i USA skulle hända här, säger Emilia Lindgren.

Vad var det som du reagerade på främst?

ANNONS

– Det var väldigt mycket hat och hat är alltid väldigt hemskt. För mig har det alltid varit viktigt att alla är lika värda, både utifrån rasism och jämställdhet, säger hon och fortsätter:

– Jag tillhör generationen som ofta fick nya i klasskamrater från andra kulturer som andra behandlade illa. Jag ville alltid att de skulle vara med och den tiden färgade mig ganska mycket.

Uppväxten i Fegen har också färgat Emilia Lindgren i det politiska engagemanget.

– Jag vet hur det är och jag vet vilka problem som finns. Jag vill ta tillbaka näringslivet till landsbygden, det går alldeles utmärkt att driva företag på landet och inte bara i storstäderna.

Med mindre än ett år kvar till valet är partiernas mobilisering i full gång, så även för ungdomsförbunden.

– Jag kommer vara väldigt aktiv, det kommer vara fullt ös. Sociala medier kommer ha stort fokus, men vi kommer även att synas på gator och torg.

ANNONS