Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Liga döms till fängelse och utvisning

Ligan sövde Halmstadbon, stal hans bankkort och tömde bankkontot. Nu döms de till fängelse för en rad brott.

Halmstadbon, en 45-årig man, var ute på krogen och träffade två kvinnor, 19 och 37 år gamla. När de gick för att äta på Mcdonalds betalade mannen i två omgångar för maten med sina bankkort. Men kvinnorna ville inte stanna kvar på restaurangen, så de övertalade 45-åringen att de skulle gå hem till honom i stället.

Dagen efter vaknade han upp på golvet i sitt vardagsrum utan vare sig mobil eller kontokort och med ett tömt bankkonto.

Kvinnorna hävdade att de fått kort och koder av mannen för att ta ut 3000 kronor. Men övervakningskameror visar att både kvinnorna och deras kumpan, en 25-årig man, sett när 45-åringen slagit in koden när han betalade. Trion tog sammanlagt ut 22 668 kronor från mannens konton samma natt.

Både kvinnorna och mannen uppger att de är i landet för att tigga och de kan kopplas till rån, prostitution och ett stort antal bedrägerier. Och det var inte första gången de varit inblandade i liknande händelser, där de studerat ut ett lämpligt offer för att sedan ta ut pengar på dennes kontokort.

Tingsrätten finner det högst osannolikt att 45-åringen skulle ha gett kvinnorna både kort och koder och dömer därför 19-åringen till fem månaders fängelse för grov stöld, grovt egenmäktigt förfarande och ett stort antal bedrägerier. 37-åringen döms till ett års fängelse för samma brott och den 25 årige mannen får spendera sex månader i fängelse för medhjälp till egenmäktigt förfarande och 19 fall av bedrägerier. Samtliga i trion döms dessutom till utvisning och får inte komma tillbaka till Sverige innan 2020

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här