Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Lena Andersson stöttar Donald Trump till 100 procent

På 70-talet blev hon rikskändis med låten ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång.” I dag bor Lena Andersson från Halmstad i Arizona och är en hängiven Trump-supporter. När det gäller demokraterna är hon inte nådig i sin kritik.

LÄS MER: Nancy Eichenlaub sätter hoppet till Joe Biden

Vi gör intervjun över Skype, några dagar före det val som hela världen kommer att följa. Sångerskan Lena Andersson, uppvuxen i Halmstad, är övertygad om att det blir en ”grand slam” för Donald Trump.

– Trump är en businessman och har skapat massa arbetstillfällen i USA. Inte minst genom att flytta hem mycket tillverkning och produktion från Kina och andra länder. Jag stöttar honom till 100 procent, säger hon och fortsätter:

– Dessutom har han försökt få i gång kolindustrin igen, som Obama stängde ner i Virginia och kringliggande stater.

Självförsörjande på olja

Lena är positiv till att Trump vill skapa lag och ordning och bygga en mur mot Mexiko för att få till en ”reglerad invandring”. Hon tycker att Trump värnar kristna värderingar och att han har skapat jobb genom skattesänkningar och avregleringar för företag. Han vill att folk ska vara fria, och inte beroende av statliga bidrag. Dessutom har han underlättat för USA att bli självförsörjande på olja.

– Motståndarsidan hävdar att oljeutvinningsmetoden som används här, fracking, är skadlig för miljön. Men tack vare bland annat den metoden slipper vi importera olja från Mellanöstern.

Trump har kritiserats för att ignorera just frågor som rör klimatet. Vad anser du om den saken?

– Jag tycker att det är fel att vi i Europa och USA ska straffas när Kina släpper ut mer. De extrema miljöidioterna här, som jag kallar dem, vill ju till och med ta bort kor för att de släpper ut metangas.

”Skött coronapandemin bra”

Lena Andersson tycker att Donald Trump skött coronakrisen bra och är övertygad om att han kommer att fortsätta hantera den på ett gott sätt. Att stänga landet i ett tidigt skede och stoppa resor in till USA var rätt.

– Och nu gör han helt rätt som inte vill stänga ner för mycket igen, för gör vi det blir konsekvenserna värre än vad de blir av själva viruset. Ekonomin drabbas för hårt.

President Donald Trump. Bild: Keith Srakocic
President Donald Trump. Bild: Keith Srakocic

På vilket sätt tycker du att Donald Trump har hjälpt de utsatta grupperna i det amerikanska samhället?

– Genom att se till att det finns jobb, inte minst för svarta, kvinnor och latinamerikaner. Ingen vill leva på staten, men på Obamas tid var det möjligt genom olika typer av bidrag. Till slut vänjer sig människor vid att inte jobba och blir lamslagna. Bidrag är till för sådana som verkligen behöver dem.

Lena har bott i USA sedan 2001 då hon gifte sig med amerikanen Tobe Hubbard. Hon är glödande kristen och bor i dag i Peoria, en del av storstaden Phoenix, i Arizona i landets södra delar. Hon spelar in en del musik tillsammans med sin make, målar mycket och är förhållandevis ofta hemma i Halmstad och hälsar på sin mamma.

Massiv kritik mot demokraterna

När det kommer till åsikterna om den politiska motståndarsidan; demokraterna, så skräder Lena inte orden.

– De är snakes. De försöker alltid smutskasta Trump, de ljuger och de fuskar och har gått extremt långt åt vänster. Och de vill ha jättegenerös abortlagstiftning.

Värnar rätten till självförsvar

Lena riktar också kritik mot den sjukvårdsreform Obama drev igenom, och menar att det är ett system som enbart gynnat de utan inkomst alls. För ”vanligt” folk blev det för dyrt. Hon anser också att demokraterna inte klarar av att upprätthålla lag och ordning i samhället.

– I vissa stater vill demokraterna till och med avskaffa polisen. Dessutom vill man förbjuda vanliga amerikaner att ha vapen, även om det står inskrivet i vår grundlag att vi ska ha rätt att försvara oss.

Men är det inte bra med färre vapen i omlopp i samhället?

– Jo, men problemet är att de kriminella kommer man ändå inte åt, de får behålla sina vapen. Och sen blir det vi vanliga som inte kan skydda oss själva när vi inte får beväpna oss.

Fotnot

Apropå citatet om att demokrater vill avskaffa poliskåren, så har ledande demokratiska politiker i Minneapolis uttalat sig om att polisen bör ersättas med andra system för allmänhetens säkerhet – även om inget ser ut att bli verklighet. Det finns också andra aktivister i USA som anser att polissystemet i landet ska avvecklas.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!