Max 100 personer åt gången får från och med torsdagen vistas i Busfabrikens lokaler i Halmstad.
Max 100 personer åt gången får från och med torsdagen vistas i Busfabrikens lokaler i Halmstad. Bild: Emma Gustafsson

Lekland inför besöksgräns – men inte Arenabadet

Arenabadet har inga planer på att begränsa antalet besökare med anledning av coronaläget. Busfabriken går åt motsatt håll och inför restriktioner.
– Vi har satt en gräns vid 100 personer, säger Linda Andréasson, verksamhetschef.

ANNONS
|

Regeringens beslut under onsdagen påverkar egentligen inte leklandets verksamhet eftersom max 500 personer får vistas samtidigt i lokalerna. Men Busfabriken valde ändå att införa en begränsning under torsdagen.

– Vi håller öppet men har satt ett maxantal på 100 personer, inklusive personal, säger Linda Andréasson men tillägger att man noga följer läget och att restriktioner snabbt kan ändras.

Sedan tidigare har verksamheten skärpt sina städ- och hygienrutiner. Bland annat ska alla barn som deltar i kalas tvätta sina händer med handsprit innan de äter berättar hon.

– Vi har också tagit bort regeln om att man måste avboka kalas senast 24 timmar innan och förlänger presentkort för att folk inte ska känna att de tappar något på grund av detta.

ANNONS

Linda Andréasson tillägger att coronaläget har fått tydliga effekter.

– Vi har märkt av en stor nergång, nästan alla kalas är avbokade.

Ingen begränsning på badet

Även Arenabadet har skärpt sina städrutiner men planerar inte att begränsa antalet besökare berättar Izabela Topalovic, enhetschef.

– Arena bad räknas inte som offentlig tillställning så verksamheten är inte kopplad till regeringens beslut.

Men det är väl ändå upp till kommunen att bestämma om man vill införa en begränsning i antalet besökare?

– Vi kände att utifrån det här beslutet som är taget så ska Arenabadet bedömas på samma sätt som till exempel Hallarna och högskolan och alla andra offentliga platser. Så vi följer de riktlinjer och beslut som är tagna.

Har ni märkt av ett besökstapp?

– Nej, det kan jag inte säga i dagsläget men det är nog lättare att göra en utvärdering av det nästa vecka.

Följer utvecklingen

Vare sig Yoump eller Leos lekland har i nuläget fattat något beslut om stängning, men uppger att man följer utvecklingen löpande.

– Vi vidtar de åtgärder som myndigheterna rekommenderar och som är nödvändiga för att minimera risken för smittspridning i vår verksamhet. Vi har bland annat ökat frekvensen på våra redan noggranna städrutiner och har beredskap att stänga om så skulle behövas, uppger Jenny Peura, marknadschef på Yoump

ANNONS

Hon kan i dagsläget inte svara på om coronaläget lett till något besökstapp. Något beslut om att minska antalet besökare var under torsdagen inte aktuellt.

– I våra lokaler är vi aldrig i närheten av 500 personer samtidigt, vi har ett maxantal på 110–150 hoppande samtidigt och i Halmstad är gränsen 120 personer.

Anders Forssten, marknadschef på Leos lekland, uppger att verksamheten inte släpper in fler än 500 personer samtidigt i sina lokaler.

ANNONS