Roger Hallberg är en storfiskare som går ut och fiskar så fort han får chansen. I helgen var lyckan framme när han fick upp en 106 centimeter lång och tolv kilo tung jättelax ur Nissan.
Roger Hallberg är en storfiskare som går ut och fiskar så fort han får chansen. I helgen var lyckan framme när han fick upp en 106 centimeter lång och tolv kilo tung jättelax ur Nissan. Bild: privat

Laxbjässe fångad i Nissan: ”Finast i år”

Fiskesäsongen är i gång och det verkar finnas stora laxar att dra upp ur Nissan. Fråga bara Roger Hallberg som drog upp en bjässe på tolv kilo.
– Trodde först det var bottennapp för det blev så tungt, säger han.

ANNONS
|

Roger Hallberg stod i vassen rakt över Slottsmöllan i lördags när han kände att han fick något extra tungt på kroken. Det blev så tungt att han trodde att det var bottennapp innan han förstod att det var en lax på kroken.

– Man kände att den var stor. Det tog sina minuter att få in den – den kämpade mycket och man ville ju inte tappa den, säger han.

LÄS MER:Tomas fiskade upp laxbjässe ur Nissan – ”helt sjukt”

Vågen visade sedan att den 106 centimeter långa laxbjässen vägde hela tolv kilo.

– Väldigt roligt. Det är den största och finaste jag fått i år.

Vad ska du göra med den?

ANNONS

– Jag har filéat den nu. Det blev 32 filéer, men jag gav bort rätt mycket till mina vänner.

Och det är inte första stora laxen Roger Hallberg drar upp ur Nissan i år. Tolvkilosbaddaren var nummer fyra i ordningen och två av de tidigare vägde 7.5 respektive 8.5 kilo.

– Förra året var katastrof men nu är det är bra vattenföring och laxen stiger. Att det har regnat hela veckan är bra för oss, skrattar han.

LÄS MER:Ännu en jättelax fångad i Nissan: "Jag skrek"

Och tipset han har för att man ska lyckas få upp lika många och stora fiskar som honom är enkelt:

– Gå ut och fiska. Man måste lägga ner mycket tid, jag går ut och fiskar så fort jag får tillfälle – så gott som varje dag. Det handlar mycket om tålamod, säger Roger Hallberg.

ANNONS