Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Lastbil med släp välte i rondell – en till sjukhus

En lastbil med släp har välte i en rondell på Växjövägen på onsdagen och orsakade totalstopp i trafiken i riktning mot Halmstad. En person har förts till sjukhus.

Räddningstjänsten larmades ut till Växjövägen vid halv tolv på onsdagsförmiddagen.

– Det är en lastbil med släp som har lagt sig i rondellen, så det är helt stopp in mot stan. Lastbilen läckte lite diesel som vi tar hand om och vi håller på att tömma tanken, sedan får vi se hur mycket som har läckt när den är bärgad, säger Johan Wallin, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

Olyckan inträffade i den östra rondellen vid E6, alltså vid påfarten mot Malmö. Trafiken som kommer från Vallås-hållet dirigeras om via E6.

En person ska ha befunnit sig i lastbilen. Denne är förd till sjukhus med ambulans, men skadeläget är oklart.

Strax innan 17-tiden meddelade trafikverket att bärgningsarbetet fortfarande pågår, men att man öppnat ett körfält in mot Halmstad.

Det är oklart hur olyckan inträffade.

– Det jag har är att det finns ingen misstanke om brott. En person är avförd till sjukhus med ett okänt skadeläge, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl hos polisen.

Enligt Länsförsäkringar, som försäkrar en tredjedel av det svenska lastbilsbeståndet och som facktidningen Transportarbetaren har pratat med, inträffar det nästan två vältolyckor om dagen.

Enligt Johan Granlund, vägexpert vid analys- och teknikkonsultföretaget WSP, inträffar många olyckor i kurvor och beror bland annat på att föraren missbedömer hur snabbt man kan köra.

– Men det är också förvånansvärt många som åker av och välter på raksträckor, säger han. Många av våra vägar är inte bra utformade. Om körfältet är smalt och du i stort sett inte har någon vägren så är det väldigt lätt att något av släpens hjul hamnar utanför asfaltskanten. Det kan räcka med en kraftig vindpust eller en sättning i vägbanan om du har ett högt ekipage, säger Johan Granlund till Transportarbetaren.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!