Lastbil körde av vägen – hamnade på sidan i diket

Vid klockan 04 under natten till fredag körde en lastbil av vägen i höjd med Högaryd i Simlångsdalen. Vägen stängdes tillfälligt av efter olyckan, men öppnades upp igen strax efter klockan sex.

ANNONS
|

Larmet om olyckan inkom till räddningstjänsten strax innan klockan 04 under natten till fredag. Det handlar om en singelolycka på riksväg 25 i Simlångsdalen.

– Det är en lastbil som har kört av vägen och ner i diket. Den har hamnat på sidan, men lastbilschauffören är ute ur fordonet, säger Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Nära på att krocka med vilt

Även ambulans och polis kallades till platsen. Men enligt Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, ska det inte blivit några personskador.

Enligt polisen ska lastbilschauffören kört av vägen för att undvika att krocka med vilt, därav finns det inte heller några brottsmisstankar.

ANNONS

Vägen var tillfälligt avstängd under räddningsarbetet, men vägen öppnades upp igen strax efter klockan sex på fredagsmorgonen. Lastbilen kommer bärgas under dagen, vilket kan medföra tillfälliga trafikbegränsningar.

ANNONS