Larm om trafikolycka på E 6

En lastbil körde av E 6 och började läcka någon form av olja i vägkanten under torsdagens lunchrusch. Räddningstjänsten har kallat in kommunens miljö- och hälsa-avdelning för vidare hantering av läckaget.

ANNONS
|

Enligt räddningstjänsten var det en lastbil som körde av motorvägen och hamnade intill vägkanten. De nåddes av larmet strax efter klockan 12.

– Det läcker lite från tanken på lastbilen, men vi är utrustade med pumpar och maskiner för att ta hand om det, sade Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten, en kvart efter det initiala larmet.

Läckaget ska drabbat ett område om 200 meter längs vägrenen, och Karlborg uppskattar att det är omkring 100 liter som läckt ut. Räddningstjänsten har tagit hand om det mest akuta men har nu påkallat kommunens avdelning för miljö- och hälsa för vidare hantering.

ANNONS

– Det har inte läckt ut på vägbanan, säger Karlborg, och förklarar att man därför har kunnat ha ett körfält öppet under saneringsarbetet. Trafiken har därför kunnat passera förbi olycksplatsen.

Området som berörs är det mellan trafikplats Getinge (47) och trafikplats Susedalen, i riktning mot Göteborg.

Föraren till lastbilen ska själv ha kunnat ta sig ut utan några problem och ska därmed inte ha skadats under olycksförloppet.

– Läget är lugnt för chauffören. Han står vid sidan av, berättar Karlborg.

Exakt hur olyckan uppstått är lite oklart. Räddningstjänsten har fått uppgifter om att lastbilen kört in i någon form av skylt innan den gick av vägen.

ANNONS