Larm om storbråk i centrum

På fredagskvällen skedde en polisinsats på Karl XI:s väg i centrala Halmstad. Ett trettiotal personer ska ha varit inblandade i ett större slagsmål. Ingen av de inblandade vill prata med polisen.

ANNONS
LocationHalmstad||

Flera polispatruller ryckte ut till Karl XI:s väg strax efter 21.30 på fredagskvällen. Enligt uppgifter ska det ha handlat om ett bråk med flera personer inblandade.

— Det ska vara ett trettiotal personer och vi får in flera samtal om att de verkar vilja bråka. När polisen kommer är det ett fullt utvecklat slagsmål, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Enligt Fuxborg blir två personer omhändertagna för störande av allmän ordning.

— En av dem blev gripen misstänkt för misshandel, men när ingen ville göra en anmälan blev han omhändertagen istället.

— En av de omhändertagna får sedan åka till sjukhus för omplåstring. Efter sjukhuset åker man in till polisen för att avrapportera, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Polisen har i dagsläget inte fått in några anmälningar gällande slagsmålet.

— Ingen vill prata med polis eller uppge vad som hänt, inte de omhändertagna heller. Vad jag kan se är ingen misstänkt för brott för ingen målsägande vill anmäla någonting, säger Fuxborg.

Patric Mårdh arbetar som jourhavande förundersökningsledare på polisen. Han berättar att polisen själva upprättat ett par anmälningar efter slagsmålet.

— Men det var ingen som ville vara med och delta i utredningen. Det kan bli lite av ett problem, säger han.

ANNONS