Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Larm om smällar på Vallås: "Antagligen ungdomar"

Under onsdagskvällen har polisen vid flertalet tillfällen fått samtal om att det hörts smällar på Vallås. Några av inringarna har varit oroliga att det skulle kunna röra sig någon form av skottlossning, men polisen tror att det i verkliga fallet rör sig om ett gäng ungdomar som smäller av smällare - kanske i samband med skolavslutningsfirandet.

– Några har ringt in och sagt att de hört smällar för en kvart sedan, andra för två timmar sedan, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Han kommer med lugnande besked - det rör sig antagligen inte om ännu en skottlossning.

– Nej, det finns ingenting som tyder på det. Vi har inte hittat någon skadad och har inte heller några spår som skulle tyda på att något vapen avlossats, säger Lippens.

Allmänhetens beredskapsnivå kan vara något höjd efter gårdagens skottlossning på Östergård, men i detta fallet tror alltså polisen att det i stället handlar om ett gäng ungdomar som festar till det med smällare.

– Folk har ringt in och sagt att de hört sju-åtta smällar, men vi tror som sagt inte att det är något farligare än så. Vi tror att det kan ha något att göra med skolavslutning, säger Lippens.

Polisen har dock tagit samtalen på allvar och skickat ut flera patruller till området, främst i närheten av skolan.

Man har i nuläget inga gripna för stöket, och det är oklart om det ens skulle vara aktuellt även om man fick tag i ungdomarna.

– Nej, är de under 15 år hade vi nog ringt deras föräldrar och frågat hur deras barn fått tag på smällarna, säger Lippens och tillägger:

– Och förklarat att deras beteende orsakat några onödiga polisutryckningar. Polisernas arbetstid hade kunnat användas till något bättre.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här