Larm om kraftig smäll - polis till platsen

Samtal om en kraftig smäll inkom till SOS Alarm vid kvart i två på onsdagen. Räddningstjänsten och polisen har kontrollerat brandrisk och att det inte var några personskador.

ANNONS
LocationOskarström||

Larmet inkom till räddningstjänsten vid klockan 13.47 på onsdagen efter att personer hör en kraftig smäll i Oskarström.

– Vi har fått rapporter om en kraftig smäll mellan Sulfitvägen i Oskarström och Nissan, det är en cykelväg där mellan som det gäller, säger Peter Karlborg, räddningstjänstens inre befäl i Halmstad, strax efter larmet inkom.

En stark krutlukt ska ha spridits runt platsen efter att det smäller, samt man har kunnat se rök stiga nerifrån Nissans strandkant.

– Det ska ha varit en kraftig krutlukt, säger brandmästare John Kvarnhäll på platsen.

Polisen anländer strax efter räddningstjänsten till platsen och räddningstjänsten meddelar vid klockan 14.20 att läget är fryst medan polisen undersöker platsen.

ANNONS

Räddningstjänsten säkrar området, men samtliga enheter, både från polisen och räddningstjänsten, lämnar platsen efter att ha avlägsnat avspärrningarna, runt halv tre på eftermiddagen.

– Vi kan inte hitta några spår av vad som skett, utan kan bara se att faran är över och alla återgår, säger Kvarnhäll.

Oklart vad som hänt

Innan polisen lämnar platsen meddelar de att man ännu inte vet vad som har hänt.

– Det är oklart. Vi har försäkrat oss om att ingen har kommit till skada och explosionen inte har startat någon brand eller att det finns brandrisk, säger Mikael Höglin, polisens yttre befäl.

Det finns ännu ingen misstänkt, men vittnen ska ha hört en moped lämna platsen.

– Man kan koppla ihop att en moped har varit här och kört härifrån efter att det smällt, men vi har ingenting som kan styrka det, säger Höglin.

Vad som faktiskt har detonerat kan inte bekräftas.

– Förmodligen är det en smällare, en banger, av något slag.

Grannarna såg rök och hörde smällen från trädgården

Robin Lönnberg hörde smällen från sin närliggande tomt och var den som larmade efter att rök hade börjat stiga.

– Det har varit mycket sånt här i Oskarström nu, med smällare och fyrverkerier, säger han.

Den här gången valde han att anmäla.

– Det är när det kommer nära inpå som det blir obehagligt. Jag har känt att man måste börja anmäla sådant för att det ska få ett slut.

ANNONS

Det finns enligt polisen och räddningstjänsten varken någon som helst anledning att tro att explosionen har något samband med kroppen som hittades i vattnet vid kraftverket längs samma gata i går kväll.

– Jag tror väl att det är mannen som man letade efter i november, men vi får se när de gjort obduktionen, säger John Kvarnhäll.

ANNONS