Dofterna kan komma från Höganäsverken samt andra industrier i närheten av hamnområdet, tror Peter Stened på räddningstjänsten.
Dofterna kan komma från Höganäsverken samt andra industrier i närheten av hamnområdet, tror Peter Stened på räddningstjänsten.

Larm om konstig doft i Halmstad

Räddningstjänsten har under tisdagen tagit emot larm från personer som har känt en konstig doft i de östra delarna av Halmstad.
– Det är väldigt oklart och diffust vad som är källan, säger Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

ANNONS
|

Det första larmet om den märkliga doften kom från Nyhemsskolan. Strax efter klockan nio kom nästa larm från Andersbergsskolan om eventuellt ”utsläpp farligt ämne – gas”. Men efter att räddningstjänsten undersökt saken kan Peter Stened tona ned farhågorna.

– Som vi ser det nu är det ingen fara. Doften i Andersberg avtog snabbt, vi kände inget när vi var där, säger Stened och fortsätter:

– Det här med lukt är ganska individuellt, vissa känner mer och andra mindre. Men det är ingen som har fått problem. Det är väldigt oklart och diffust vad som är källan. Jag har kollat runt med industrierna vad de håller på med i dag, men om vi inte får någon mer konkret information så finns det inte så mycket att gå på. Vi kommer inte så långt nu.

ANNONS

Huvudspåret är dock att det är Höganäsverken samt industrierna i närheten av hamnen som sprider doften.

– Det kommer från de områdena, men vi vet inte exakt. Larmet från Nyhemsskolan kan nog härledas till Höganäsverken, då det var lite metallisk doft. Men den stora boven i dramat är väderläget där allt trycks ner mot marken i stället för uppåt.

ANNONS